Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΕΜΑ: Το ΠΑΣΟΚ “ενεργοποιεί” την ΠΑΣΠ

Published

on

Κοινές δράσεις και συνέδρια με συμμετοχή πλήθους κομματικών στελεχών-Βουλευτών-Υποψήφιων Ευρωβουλευτών σε όλη την Ελλάδα

Ρεπορταζ: Γαβρής Άγγελος

Σχεδόν έναν μήνα μετά το εκτεταμένο ρεπορτάζ του THE SOCIALIST σχετικά με την πλήρη απουσία εκλογικών διαδικασιών στην νεολαία του κόμματος και διασύνδεση με το φοιτητικό κίνημα το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής, έχει βγει μπροστά και όπως φαίνεται από τις πρόσφατες δράσεις τόσο της ΠΑΣΠ Καλαμάτας- που έγινε η αρχή , όσο και με το πλήρως οργανωμένο και “παράδειγμα προς μίμηση” συνέδριο της ΠΑΣΠ Κορίνθου, με την συμμετοχή της “αφρόκρεμας” των στελεχών του ΠΑΣΟΚ καθώς και με την παρουσία-ομιλία υποψήφιων Ευρωβουλευτών , συνεχίζεται το τριήμερο που ξεκινά την Παρασκευή 5 Απριλίου, η κινητοποίηση του φοιτητικού κινήματος με το συνέδριο της ΠΑΣΠ Πάτρας.

Πρόσωπα όπως ο Δήμαρχος ΑΘηναίων, Χάρης Δούκας, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος ( που έκανε την αρχή ο ίδιος με παρουσία του και ομιλία του μήνες νωρίτερα στην ΠΑΣΠ Καλαμάτας) και πλέον ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής δίνει την μάχη του σταυρού σε όλη την επικράτεια, ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής και πρώην Υπουργός, Γιάννης Μανιάτης, το μέλος του πολιτικού συμβουλίου και υποψήφια Ευρωβουλευτής Ολγα Μαρκογιαννάκη, ο Βουλευτής Επικρατείας, Παναγιώτης Δουδωνής, η Εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη που κατακεραύνωσε την κυβέρνηση, Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών, Μιλένα Αποστολάκη και πολλοί ακόμα έχουν μιλήσει στο συνέδριο της Κορίνθου και αναμένεται να μιλήσουν μαζί με αρκετούς άλλους όπως ο Λευτέρης Καρχιμάκης και ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, αμφότεροι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το ΠΑΣΟΚ, στο 3ημερο συνεδριο της ΠΑΣΠ Πάτρας.

Ξεκίνησε η κινητοποίηση της ΠΑΣΠ από την Πελοπόννησο- Θα απλωθεί σε όλη την Ελλάδα

Αυτό αναφέρουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο “THE SOCIALIST” κορυφαία στελέχη της Τρικούπη. Η άρρηκτη σχέση μάλιστα, της νυν διοίκησης του ΠΑΣΟΚ με την ιστορική ΠΑΣΠ, φαίνεται πως “έπαιξε” σοβαρό ρόλο στις πρωτοβουλίες του σήμερα που αν και καθυστερημένα, δίχως να έχουν οριστεί ακόμη εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης οργάνων εκλεγμένων από την βάση, νεολαίας, κινητοποιείται ωστόσο μια νεολαία που “αγνά” ασχολήθηκε με τις αξίες που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ και την ιστορία του.

Είναι σαφές πως όλα αυτά δηλώνουν ξεκάθαρα πως οι δράσεις αυτές μπορεί να χαρακτηριστούν “άτυπα” ως ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ στο πλαίσιο του ορισμού συνεδρίου νεολαίας το επόμενο διάστημα μετά τις Ευρωεκλογές στο ΠΑΣΟΚ όπως ΠΡΩΤΑ εδώ στο THE SOCIALIST μαθαίνετε . Είναι μια κίνηση εξόχως σημαντική -άλλωστε το γράψαμε εδώ και καιρό – στην προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει στέρεες βάσεις για να αποτελέσει κυβερνητική εναλλακτική. Μια εναλλακτική που δίχως νεολαία, δεν πρόκειται να έρθει ποτέ με όρους διάρκειας και αυτό το καταλαβαίνουν πλέον στην Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε και αποκαλύπτουμε, σειρά μετά την Πελοπόννησο , θα έχει η Κρήτη και η Θράκη ενώ οι ζυμώσεις και τα πλάνα έχουν ήδη ξεκινήσει στα μεγάλα αστικά κέντρα που “θέλει δουλειά” και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανεβάσει τις αποδόσεις του για να μπορέσει να μιλά για ποσοστά “άνω του 20%” που είναι το ζητούμενο για να μπορέσει να μιλά ο οποιοσδήποτε για “αντίπαλο της Δεξιάς” και κυβερνητική εναλλακτική.

Το σίγουρο είναι πως το πρόσφατο συνέδριο της ΠΑΣΠ Κορίνθου εντυπωσίασε τόσο τους παρευρισκόμενους όσο και τους ίδιους τους ομιλητές που κάποιοι εξ αυτών, μιλώντας στο “THE SOCIALIST” το προσομοίασαν με συνέδρια εξωτερικού τύπου “TEDX” και δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για τις δράσεις αυτές.

“Θολό σημείο” οι καταγγελίες από μέλη της ΠΑΣΠ για “επιλεκτική” συνεργασία της Τρικούπη

Φυσικά, το ρεπορτάζ δεν θα ήταν πλήρες, αν δεν αναφέραμε πως μετά από μηνύματα και επικοινωνία με μέλη της ΠΑΣΠ από όλη την Ελλάδα, ορισμένοι μιλούν για επιλεκτική συνεργασία της Τρικούπη με την ΠΑΣΠ ξεκαθαρίζοντας πως η ΠΑΣΠ είναι αυτόνομη και μάλιστα σε εκδήλωση για τα Πανεπιστήμια, το ψήφισμα της ΠΑΣΠ “διέφερε” σε αρκετά σημεία από την επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ, θέση που όταν ζητήθηκε από μέλη ΠΑΣΠ να μιλήσουν δεν τους δόθηκε ο λόγος, αναφέρουν. Ωστόσο είναι γεγονός πως η Χαριλάου Τρικούπη δίνει και πρόκειται να δώσει την δέουσα σημασία στο φοιτητικό κίνημα και την ιστορική ΠΑΣΠ ανανεώνοντας τους ιστορικούς δεσμούς και με σύνθημα την “ανασυγκρότηση” ίσως να μιλάμε για “επανίδρυση”. Όχι της παράταξης φυσικά, μα των σχέσεων οργάνωσης και υποστήριξης μεταξύ της ΠΑΣΠ και του ΠΑΣΟΚ στο εγγύς μέλλον.

Advertisement