“Τι σημαίνει η ανακοίνωση του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ για τις εσωκομματικές του Κινήματος Αλλαγής;” – Ο ρόλος-κλειδί- του Γιώργου Α. Παπανδρέου

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Δεδομένου του ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, όλα τα επιτελεία – (όχι δεν είναι μόνο 2) ετοιμάζονται “πυρετωδώς” για να παρουσιάσουν ένα πληρέστατο πλάνο της “επόμενης ημέρας” στο Κίνημα Αλλαγής, ανακοινώνοντας και επίσημα την υποψηφιότητά τους για την διεκδίκηση της αρχηγίας της παράταξης, μπορούμε με αρκετή σιγουριά να συμφωνήσουμε άπαντες σε ένα κοινό σημείο αναφοράς. Ένα σημείο αναφοράς που επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις Τσίπρα, πρόσφατα, και από δημοσιεύματα εκατέρωθεν του Κινήματος Αλλαγής. Το όνομα; Γιώργος Α.Παπανδρέου!

Πρόσφατα, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, η “συνιστώσα” εντός του Κινήματος Αλλαγής, του Γιώργου Παπανδρέου, εξέδωσε μια ανακοίνωση που επιδέχεται πολλαπλών αναλύσεων. Σίγουρα, ενωτικό, με σαφές μήνυμα για την επόμενη ημέρα και με καταφανέστατη την “απαίτηση” του Πρώην Πρωθυπουργού για ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ του Κινήματος Αλλαγής.

Αυτό που φέρεται ο κ. Παπανδρέου να ζήτησε από τη Φώφη Γεννηματά σε τελευταία τους συνάντηση είναι το κόμμα να έχει ένα πιο ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, να είναι όσο γίνεται περισσότερο ριζοσπαστικό ή και τολμηρό.

Μάλιστα, θεωρεί ότι υπάρχει αρκετός χώρος για το Κίνημα Αλλαγής, καθώς εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για τον πρώην πρωθυπουργό είναι σημαντικό να ενεργοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του χώρου, ώστε η διαδικασία για την εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής να γίνει ελκυστική και να μετάσχει μεγάλος αριθμός πολιτών.

Ποιόν θα στηρίξει ο Γιώργος Α. Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές; Θα κατέβει ο ίδιος Υποψήφιος;

Φαίνεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν θα ανακοινώσει μια δική του Υποψηφιότητα στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Όλα όμως μπορεί να αλλάξουν “άρδην” δεδομένης της “απροβλεπτότητας” που διέπει κατ’εξοχήν τους “Παπανδρέου”.  Δεν αποκλείεται να κάνει το “μπαμ” σε περίπτωση που “δει” ένα Project ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ που ιδεολογικά τείνει να απομακρυνθεί από τις ιστορικές κεντροαριστερές καταβολές του και το κοινωνικό-προοδευτικό πρόσημο που είναι ταυτόσημο της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης!

Σε ό,τι αφορά τις “τρέχουσες” επίσημες και “ανεπίσημες” – μέχρι στιγμής- υποψηφιότητες για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, θυμίζουμε πως το 2017 είχε στηρίξει την Φώφη Γεννηματά. Ωστόσο, βλέποντας και ακούγοντας τις ένθερμες δηλώσεις και φιλοφρονήσεις μεταξύ του Αντρίκου Παπανδρέου και του Νίκου Ανδρουλάκη σε πρόσφατη εκδήλωση του Ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, δεν μπορούμε με σιγουριά να πουμε για ποιον εκ των 2 τελικά θα στηρίξει όταν έρθει η ώρα.

Το σίγουρο, είναι, πως αν γνωρίζει κανείς λίγη πολιτική ιστορία, ΜΟΝΟ με μια Προοδευτική Διακυβέρνηση μπορούμε ως κοινωνία να “βγούμε μπροστά” στις προκλήσεις που μας επιφυλάσσει το “εγγυς” μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ