Το Κίνημα Αλλαγής φέρνει στη Βουλή το θέμα των συμβάσεων των σχολικών καθαριστών

Στη Βουλή φέρνει το ζήτημα που έχει προκαλέσει “θύελλα αντιδράσεων” στις τοπικες κοινωνίες, με τις συμβάσεις των  των σχολικών καθαριστών.

Συγκεκριμένα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με την ανοιχτή επιστολή 31 σωματείων εργαζομένων στην καθαριότητα.

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη

             Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως

                                        Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη

ΘΕΜΑ: «Ανοιχτή Επιστολή 31 Σωματείων Εργαζομένων στην Καθαριότητα Σχολικών Κτηρίων»

Κύριοι Υπουργοί,

Σας καταθέτουμε ως αναφορά τo υπ’ αριθμ. 119/2021 έγγραφο του Συλλόγου Καθαριστών Σχολείων Νομού Αργολίδας & Ερμιονίδας που αφορά στην ανοιχτή επιστολή 31 Σωματείων Εργαζομένων στην Καθαριότητα Σχολικών Κτηρίων, με την οποία εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία και την αγανάκτησή τους σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ στους Δήμους της χώρας για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων, όπως αποτυπώνονται στο υπ’ αριθμ. 56982/30-7-2021 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη το συγκεκριμένο έγγραφο και να μας ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειες σας σχετικά με το προαναφερθέν θέμα.

 

Photo by Jon Tyson on Unsplash

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ