Βάϊος Αγγελινούδης: “Δέκα χρόνια Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Μας αξίζει κάτι καλύτερο… – Ο Χορτιάτης έχει αφεθεί στη μοίρα του!”

Γράφει ο Βάϊος Αγγελινούδης

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη με την παράταξη “Σύγχρονος Δήμος”, Βάϊος Αγγελινούδης, με άρθρο-παρέμβασή του στην Εφημερίδα “Χορτιάτης 570”, καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή για “αδιαφορία” και “εγκατάλειψη” του Ιστορικού Χορτιάτη, τονίζοντας πως το νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση, είναι στη “λάθος κατεύθυνση”

Αναλυτικά το Άρθρο του Κου Αγγελινούδη: 

“Με αφορμή την ολοκλήρωση δέκα ετών από την σύσταση του νέου Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη , νιώθω την ανάγκη να αναφερθώ στην πραγματικότητα της καθημερινότητας που βιώνω καί ως πολίτης καί ως δημοτικός σύμβουλος , στον τόπο που μεγάλωσα και διαμένω , τον Χορτιάτη.
Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ ΥΓΕΙΑ σε όλους τους συμπολίτες μου και να εκφράσω την λύπη μου για την οδυνηρή εξέλιξη της πανδημίας στον Χορτιάτη και κυρίως για τους εκλιπόντες, με τον πρόσφατο χαμό , ανάμεσά τους , και του ιερέα της ενορίας μας. Πρόκειται για μια περίπτωση που θα μπορούσαμε να έχουμε προλάβει , αν παρεμβαίναμε καίρια την κατάλληλη στιγμή. Δυστυχώς αργήσαμε…
Ας έρθουμε όμως , μπροστά στην μεγάλη εικόνα της καθημερινότητας που βιώνουμε στον Χορτιάτη τα τελευταία δέκα χρόνια. Είμαι της άποψης οτι  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο τόπος μας , δεν προχώρησε ούτε χιλιοστό.. Στα μεγάλα και διαχρονικά θέματα που ταλανίζουν την Δ.Ε. του Χορτιάτη , όπως αυτό του Πάρκου Κεραιών , της αξιοποίησης του ορεινού όγκου , της επανεκκίνησης του ΖΕΠ ΚΙΣΣΟΣ , καθώς και της απαγκίστρωση και της ταυτόχρονης δικαίωσης των ιδιοκτητών  στην περιοχή ” Παράγκες ” (είσοδος χωριού ) , δεν κουνήθηκε φύλλο , δεν άνοιξε ρουθούνι...Πλήρης στασιμότητα , σε βαθμό  αδιαφορίας.
Ο Χορτιάτης , μια περιοχή 18-20 χλμ. από το κέντρο της πόλης , που στην πρώτη ματιά του επισκέπτη , μυρίζει” ιστορικότητα” , μαρτυρικότητα και πολιτιστική κληρονομιά , παραμένει στο βαθύ σκοτάδι.. Μνημεία αναξιοποίητα, ( μόλις πριν λίγο καιρό άρχισε η ανάπλαση του χώρου πέριξ της βυζαντινής εκκλησίας του Σωτήρος ) ,  το μουσείο Ολοκαυτώματος στα συρτάρια των ”ειδικών ” , να συνθέτουν το παζλ της παρακμής. Και η καθημερινότητα συνεχίζει την πορεία της στον αυτόματο πιλότο… Το υψηλό σε κόστος τιμολόγιο ύδρευσης , τα υψηλά δημοτικά τέλη , η “φύγε κακό απ’ τα μάτια μου ” καθαριότητα ( από τον εργολάβο ) αποκομιδής σκουπιδιών , τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια , η κάκιστη κατάσταση του οδικού ενδοδημοτικού δικτύου , οι λιγοστοί ελεύθεροι χώροι ( το γήπεδο ΠΡΕΠΕΙ να γίνει πλατεία ), το φοβερό πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα , οι ανύπαρκτες παιδικές χαρές , μαρτυρούν την εικόνα εγκατάλειψης του Χορτιάτη.
Ως κάτοικος του χωριού των 7000 κατοίκων ( ουσιαστικά κωμόπολη ) ,ζητάω την ενεργοποίηση και την συμμετοχή των συμπολιτών μου , ώστε να βγάλουμε τον τόπο μας από το τέλμα.
Υ.Γ. Η πρόσφατη αλλαγή του εκλογικού νόμου με την κατάργηση της τρίτης κάλπης που αφορά τα τοπικά συμβούλια , είναι σε λάθος κατεύθυνση.”
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ