Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mε 3.100 μόρια Μαθηματικά στη Σάμο – Υποβίβαση των Καλλιτεχνικών – “Μέσα” οι Τσιρλίντερς στις βαθμίδες εκπαίδευσης!

Published

on

Το Υπουργείο μίλησε για 77% επιτυχόντες. Δεν είναι έτσι όμως. Όταν περνάς  Μαθηματικά Σάμου και Φιλολογία Κομοτηνής με 3 και 9 χιλιάδες μόρια, ενώ ακόμα και παραδίδοντας λευκή κόλλα, εισάγεσαι στην Γ’Βάθμια εκπαίδευση, το μέλλον της Ελληνικής Εκπαίδευσης, φαντάζει παραπάνω από “δυσοίωνο”. Στον αντίποδα, ενώ άλλα μαθήματα υποβιβάζονται – όπως τα Καλλιτεχνικά, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την ένταξη του “Cheerleading” στις βαθμίδες εκπαίδευσης!

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR”

Εγκρίνεται η άδεια εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τσίρλιντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας άδεια για να μπορούν εκπρόσωποί της να επισκεφτούν τα σχολεία και την άδεια αυτή ενέκρινε το υπουργείο «στο πλαίσιο διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό».

Η Ομοσπονδία έστειλε και κατάλογο στο υπουργείο με τους προτεινόμενους εκπροσώπους της, στους οποίους και εγκρίθηκε η άδεια υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις οι οποίες είναι:

α) Οι επισκέψεις των επιλεγμένων εκπροσώπων θα υλοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μετά από συνεννόηση με τους εκάστοτε Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με απόφαση των αντίστοιχων Συλλόγων Διδασκόντων και ενημέρωση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11, Φυσικής Αγωγής.

β) Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων/δραστηριοτήτων είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ορισμένος από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

γ) Σε περίπτωση συμμετοχής των μαθητών/τριών σε αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες απαιτείται: Έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) και Ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές.

δ) Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων δεν επιτρέπεται η προώθηση, προβολή, διάθεση ή διανομή υλικού που αφορά στην άμεση ή έμμεση διαφήμιση εμπορικού προϊόντος ή προϊόντος παροχής υπηρεσιών, καθώς και η λήψη στιγμιότυπων (βιντεοσκόπηση -φωτογράφιση-ηχογράφηση)των μαθητών/τριών.

Advertisement

Βάσεις 2020: Ιστορικό χαμηλό στις Ιατρικές – Πού μπαίνουν υποψήφιοι μόνο με το όνομά τους

Σε ιστορικά χαμηλά κινούνται οι Βάσεις των Ιατρικών Σχολών με «βουτιά» ακόμα και κάτω από το φράγμα των 18.000 μορίων καθώς η βάση στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης διαμορφώθηκε στα 17.400 και η Ιατρική Κρήτης στα 17.525 μόρια. Η βάση στην Ιατρική Αθήνας διαμορφώθηκε στα 18.250 μόρια. Γενικότερα οι βάσεις ακολουθούν διπλές διαδρομές ανά πεδίο, δηλαδή κατεβαίνουν σε κάποιες σχολές κατά 700 μόρια και σε άλλες ακολουθούν καθοδική πορεία. Ανοδική είναι η τάση έως 20% από πέρυσι στο 4ο επιστημονικό πεδίο.

Στο φετινό «τοπίο» περιλαμβάνεται ότι οι Νομικές σχολές «κράτησαν» με μικρή ανοδική τάση, όπως στην Νομική Αθηνών, με 18.050 μόρια, 37 περισσότερα από πέρυσι και Νομική Κομοτηνής 17.825 μόρια. Ιστορικά χαμηλά σημειώθηκαν στα τμήματα Μαθηματικών και Χημείας μαθηματικό Σάμου με βάση 3.125 μόρια και μείωση 4.376 μόρια και το Χημικό Αθήνας να πέφρει 932 μόρια με τη βάση να διαμορφώνεται στα 16.400 μόρια.

Πού αρκεί να γράψεις το όνομά σου

Στο μεταξύ,  η βάση εισαγωγής στο Μαθηματικό Σάμου είναι 3.125 μόρια. Δηλαδή το μόνο που χρειαζόταν να κάνει κάποιος ήταν να το δηλώσει στο μηχανογραφικό για να περάσει στη Σχολή Μαθηματικών στο νησί του Πυθαγόρα… Ιστορικό χαμηλό στην Φιλολογία, με το τμήμα της Ελληνικής Φιλολογίας της Κομοτηνής, να έχει ως βάση εισαγωγής τα 8.890 μόρια. . .
Το δε τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι έχει βάση 625 μόρια.

Με πληροφορίες από “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”