“Πλωτό φράγμα” – “Μεγάλος Περίπατος”: Φιάσκο της κυβέρνησης με χρέωση.. του Έλληνα φορολογούμενου;

Σε φιάσκο εξελίσσεται το σχέδιο της κυβέρνησης για πλωτά φράγματα, που είχε αγοραστεί «για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών» με κόστος 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», στην κυβέρνηση πλέον «ψάχνουν τι να κάνουν με το πλωτό φράγμα», που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε ασκήσεις αντιρρύπανσης.

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR”

Υπενθυμίζουμε εδώ, πως μετά τον “Μεγάλο Περίπατο” που εξελίχθηκε επίσης σε “Μεγάλο φιάσκο” (και διάφορα άλλα), το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και για το πολύκροτο θέμα προ μηνών, που έφερε “στα κάγκελα” στελέχη της κυβέρνησης με στελέχη της αντιπολίτευσης. Το γνωστό “φράγμα” ανοιχτά της Λέσβου, υποτίθεται πως εμπόδιζε τις ροές μεταναστών και μάλιστα σύμφωνα με ειδικούς, σχεδόν θα τις μηδένιζε! Πλέον οδεύει “περνώντας στα ψιλά” από τα ΜΜΕ, στον κάλαθο των αχρήστων. Το κόστος του μέν “Μεγάλου Περιπάτου” – με τα πανάκριβα παγκάκια και τις εξοργιστικά υψηλές τιμές των ζαρντινιέρων (ξηλώνονται άρον – άρον ) καθώς και το κόστος της αγοράς του γνωστού “πλωτού φράγματος”, το επωμίζονται οι Έλληνες Φορολογούμενοι;

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής» το πλωτό φράγμα θα μεταβιβασθεί στο Λιμενικό, το οποίο θεωρεί «ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών» και μάλιστα «αντιθέτως η χρήση του θα εξυπηρετούσε τους διακινητές».

Η τοποθέτηση πλωτού φράγματος, που είχε συναντήσει αντιδράσεις από οργανώσεις και φορείς σε Ελλάδα και Ευρώπη, παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση, μέσω του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, ως «μήνυμα ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι» και  «θετικό μέτρο που βοηθά στην επιτήρηση σημείων που είναι κοντά στα τουρκικά παράλια».

 

Με πληροφορίες από το “thepressproject”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ