Βασίλης Κεγκέρογλου: “Το μήνυμα της 9ης Μάιου στην σημερινή εποχή συνεχίζει και είναι επίκαιρο”

Ο Γραμματέας της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου Βουλευτής Ηρακλείου συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Π.Ε Ηρακλείου για την 9η Μαΐου και προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η μεγάλη αντιφασιστική και αντιναζιστική νίκη των λαών στον Β΄παγκόσμιο πόλεμο τιμάται την 9η Μάιου, ημέρα που απελευθερώθηκε η τελευταία Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, η Πράγα.

Τιμούμε την μνήμη, όσων αγωνίστηκαν για την Ελευθερία και τα δημοκρατικά ιδεώδη σε όλο τον κόσμο και των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στην Πατρίδα μας με τα αναρίθμητα ολοκαυτώματα και τις χιλιάδες θυσίες.

Παρά το διαφοροποιημένο περιεχόμενο σε Δύση και Ανατολή το μήνυμα της 9η Μάιου στην σημερινή εποχή συνεχίζει και είναι επίκαιρο, αφού οι αντιπαραθέσεις των ισχυρών της γης συνεχίζονται με νέες μορφές επιβολής συμφερόντων και επιβεβαιώνεται ότι η μοίρα των λαών είναι να αγωνίζονται συνεχώς για την ελευθερία και το δικαίωμα για αυτοδιάθεση τους.

Ταυτόχρονα όμως αναδεικνύεται η ανάγκη αντιμετώπισης των νέων κινδύνων για την γη και την ανθρωπότητα και επιβάλλεται να ενισχυθούν οι παγκόσμιες συνεργασίες και να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που μπορούν να εξασφαλίσουν ένα ειρηνικό μέλλον ευημερίας για τον άνθρωπο και τον κόσμο του».

Πηγή: pancreta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ