ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bενιζέλος για σενάρια ανασχηματισμού: “Μόνο σε κρίσεις με θυμούνται. Δεν είμαι για υπουργός.”

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ευάγγελος Βενιζέλος (Δ) και ο δκτης της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας (Α), συνομιλούν στη σημερινή παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου (δε διακρίνεται), στο Μέγαρο Μουσικής, Πέμπτη 18 Απριλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Προ λίγων ημερών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό “Αction 24”

Ο παρουσιαστής της εκπομπής ρώτησε τον κ. Βενιζέλο αν του έχει ζητηθεί ποτέ για όλα αυτά (ελληνοτουρκικά, ΑΟΖ κλπ) η γνώμη του από την κυβέρνηση.

«Στην αρχή μου είχε ζητηθεί η γνώμη μου, αλλά με έναν πολύ απλό και καθαρό τρόπο έχω αφήσει γραπτές οδηγίες, οι οποίες νομίζω είναι χρήσιμο να τις διαβάζει ο εκάστοτε υπουργός και Πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης μου είπε ότι τις διαβάζει και ότι σε γενικές γραμμές συμφωνεί με αυτά τα οποία έχει βρει στο φάκελο», απάντησε ο κ. Βενιζέλος για να ακολουθήσει μια δεύτερη ερώτηση: Επειδή ακούω και ρίχνουν κάποιοι και το όνομά σας στον ανασχηματισμό, τώρα άλλοι το ρίχνουν για καλό σκοπό, άλλοι για κακό σκοπό, δεν θέλω να κάνω δίκη προθέσεων, αλλά θέλω να δω πως τα ακούτε αυτά. Η απάντηση του κ. Βενιζέλου ήταν η εξής: «Αυτά είναι τώρα ανεκδοτολογική αντίληψη της πολιτικής. Εγώ έχω διατελέσει και υπουργός Αμύνης, αλλά κυρίως υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ως κυβερνητικός εταίρος, ως αρχηγός κόμματος που συγκυβερνούσαμε με τον κ. Σαμαρά, άρα ήμουν υπουργός Εξωτερικών για να εφαρμόσω με πολύ μεγάλη άνεση και μεγάλο εύρος ευχέρειας την εθνική στρατηγική, όπως την αντιλαμβανόμουν σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό αλλά ως συγκυβερνήτης, ως εταίρος. Δεν είμαι για να είμαι υπουργός μίας κυβέρνησης όπου ο Πρωθυπουργός, μάλιστα είναι και συγκεντρωτικός και δικαιούται να είναι, και ρυθμίζει τα πάντα επί των λεπτομερειών, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Θα μπορούσε η χώρα να με χρειαστεί σε μία μεγάλη κρίση, μόνο σε κρίσεις με θυμούνται.

Ιστορικά από το 1989, μετά υπάρχει μία διάθεση, ας πούμε, πιο αδιάφορη, αλλά εύχομαι και αγωνίζομαι η χώρα να μη φθάσει ποτέ στην ανάγκη να ζητήσει τη βοήθεια ανθρώπων που τους θυμούνται μόνο στις κρίσεις, δεν θέλω να πάμε εκεί, άρα δεν έχω καμία σχέση με ό,τι λέγεται κυβέρνηση και υπουργικά αξιώματα. Είμαι πολύ μακριά, πολύ αλλού».