Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Bόμβα” Χρηστίδη: “ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να εξεταστεί το φαρμακευτικό σκάνδαλο της περιόδου 2004-2009”

Published

on

Ακόμα μια φορά που “πρώτη φορά Αριστερά” και “αυτοδύναμη ΝΔ” συναντώνται εν κρυπτώ…

Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στο MEGA και στην εκπομπή MEGA ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χουδαλάκη, Άρη Ραβανό, Χρήστο Μέγα, Μαρία Κατσή

Πρέπει να σταθούμε στη μεγάλη εικόνα. η αποτυχία της συνεννόησης στην ευρωπαϊκή επιτροπή είναι κάτι το οποίο αποτελεί πρόβλημα για την Ελλάδα και αποτελεί πρόβλημα και για την Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό πρέπει να τα δούμε και εκεί οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες, οι οποίες είναι προς μια κατεύθυνση που ενισχύουν τους αδύναμους, τα μεγάλα θέματα της κρίσης της τελευταίας δεκαετίας και στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολλούς τέτοιους.

Δεύτερον, με τον κ. Τσίπρα έχουμε μεγάλες διαφωνίες. Οι διαφωνίες μας αυτές είναι και αξιακές και πολιτικές και ιδεολογικές. Και αυτό έχει να κάνει και με το πολιτικό πλαίσιο μες στο οποίο κινείται κάποιος. Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πορεία η οποία θα δείξει το τί θέλει να κάνει. Δεν έχω καταλάβει ακόμα. Ακούσαμε χθες το κ. Τσίπρα να κάνει μια αναφορά για απάτη χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τί έκανε αυτός ένα χρονικό διάστημα όσο ήταν πρωθυπουργός, τις αυταπάτες τις οποίες ο ίδιος έχει παραδεχθεί, τί στοίχισε στην χώρα ο διχασμός από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Εμείς είμαστε ένα κόμμα της αντιπολίτευσης. Εκεί μας έταξε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του Ιουλίου και αντιπολίτευση κάνεις στο κόμμα το οποίο κυβερνά. Η ΝΔ στους 7 αυτούς μήνες έχει παραγάγει συγκεκριμένα αποτελέσματα, έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένως από το προσφυγικό-μεταναστευτικό, τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, μέχρι ότι κάνει στην καθημερινότητα και την οικονομία απέναντι σε μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει πάρει και κρίνονται εκ των υστέρων προφανώς ως λάθος επιλογές. Από εκεί και πέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καίρια ευθύνη για ότι δημιούργησε στην χώρα την περίοδο της κρίσης. Και αυτό είναι κάτι το οποίο τον ακολουθεί και θα συνεχίσει να τον ακολουθεί όταν και όσο δεν κάνει καμία απολύτως αυτοκριτική.

Όσον αφορά την πολιτική επιλογή του “από εδώ και μπρος”, εμείς έχουμε καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, για την 13η σύνταξη, μέσα στη βουλή, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, μέσα στη βουλή, για το δημογραφικό, μέσα στη βουλή και περιμένουμε τα κόμματα που βρίσκονται μέσα στη βουλή να απαντήσουν και να πάρουν πρωτοβουλίες και να πάμε να συζητήσουμε, μέσα στη βουλή, για το πώς θα προστατεύσουμε από τα funds την πρώτη κατοικία. Εκεί διαμορφώνονται οι πραγματικές συμμαχίες και τα μέτωπα, όχι έξω, όχι σε συνεννοήσεις άλλου τύπου, όχι με διαδικασίες οι οποίες επιβάλλονται. Τίποτα δεν μπορεί να επιβληθεί για το εθνικό καλό και προφανώς γι αυτό το οποίο εμείς κρίνουμε ότι πολιτικά μπορεί να εξελίξει την χώρα.

Το ζιβάγκο δεν έχει φύγει ποτέ από τη μόδα οπότε είναι κάτι το οποίο εμείς το φοράμε γιατί μας αρέσει να το φοράμε και επειδή κουβαλάμε και ένα DNA πολύ συγκεκριμένο, των πραγματικών συγκρούσεων. Ο κ. Τσίπρας θυμίζει σα να παρακαλά να τον πάει κάποιος στο ειδικό δικαστήριο για να μπορέσει να εμφανιστεί ως μετενσάρκωση κάποιου. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Αυτά τα οποία έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΑΣΟΚ δεν τα έχει πει κανένα άλλο πολιτικό κόμμα. Έχει οριοθετηθεί απέναντι στο ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, το 2011 ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε για τον Γ. Παπανδρέου ότι πρέπει να καταλήξει στο ειδικό δικαστήριο. Έσπειρε δηλητήριο και διχασμό. Η ουσία του ζητήματος όμως είναι ότι δεν είναι η επικοινωνία αυτή η οποία καθορίζει τα πράγματα. Δεν είναι το τί λες και το τί κάνεις. Η χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα είναι ένα copy-paste όλων των ομιλιών που έχει κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και των κεντρικών συνθημάτων, η Φώφη Γεννηματά και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, από το “αντεπίθεση τώρα”, μέχρι το πάρε στα χέρια σου το μέλλον είναι κεντρικά συνθήματα του Κινήματος Αλλαγής το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Υπάρχει τεράστια πολιτική ευθύνη στο εξής: κανείς δεν ασχολείται σήμερα με το πραγματικό σκάνδαλο των φαρμάκων. Από το 2004 μέχρι το 2009 η φαρμακευτική δαπάνη έφτασε τα 5.1 δις με κυβέρνηση ΝΔ αυτοδύναμη. Οι δικές μας κυβερνήσεις του 2009 και του 2010 είναι αυτές οι οποίες μείωσαν τη φαρμακευτική δαπάνη στα 2 δις. Γι αυτό σήμερα δε μιλά ούτε η ΝΔ γιατί προφανώς αφορά τη δική της περίοδο και θέλει να το κρατήσει χαμηλά, το κρύβει, πολιτική ευθύνη σε αυτό, ούτε προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν το έκανε ούτε όσο ήταν κυβέρνηση ούτε τώρα που είναι αντιπολίτευση. Και τί κάνουν; Μια συζήτηση για το μικρό θέμα.

Advertisement

Απευθυνόμαστε στους πολίτες και τους λέμε ότι εμείς θέλουμε να χυθεί άπλετο φως για να μπορέσουμε να δούμε ποιος είναι αυτός που χρεώνει την τσέπη τους παραπάνω, ποιος είναι αυτός που δε σέβεται τα λεφτά που έχουν δώσει στο δημόσιο και στις ασφαλιστικές εισφορές. Εκεί είναι που πρέπει να δώσουμε την έμφαση, σε αυτό θα δώσουμε εμείς τη σημασία μας και προφανώς έχουμε πει και για την προανακριτική ότι για εμάς η υπόθεση Παπαγγελόπουλου -NOVARTIS είναι η κορυφή του παγόβουνου. Από πίσω υπάρχει ένα παραδικαστικό, το οποίο μέρα τη μέρα, βδομάδα τη βδομάδα θα αποκαλύπτει και διαρκώς κάποια πράγματα.