Βουλή: Αλέξης Τσίπρας: “Αδιαφορείτε κ. Μητσοτάκη για την γνώμη των ειδικών, οδηγείτε την χώρα στην καταστροφή” 

Π.Αλεξόπουλος από τη Βουλή για το “The Socialist”

Aλέξης Τσίπρας στη Βουλή για την διαχείριση της Πανδημίας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη: “Αδιαφορείτε κ.Μητσοτάκη για την γνώμη των ειδικών, οδηγείτε την χώρα στην καταστροφή”

Επίθεση επί παντός επιστητού από τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην ΝΔ. Επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση στην οικονομία και την υγειονομική κρίση στην χώρα μας. Επισήμανε πως η κυβέρνηση φαίνεται να φοβάται την ανάληψη των ευθυνών, αδιαφορεί για την γνώμη των ειδικών και για τις ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας.

Τόνισε πως το Ε.Σ.Υ έχει αφεθεί στην λογική του “βλέποντας και κάνοντας” με καταστροφικές συνέπειες για την δημόσια υγεία. Μίλησε για “προχειρότητα” και έλλειψη σχεδίου στο άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς ενώ διερωτήθηκε για τον λόγο της κυβερνητικής “υπερηφάνιας” στην εξέλιξη του “σχεδίου εμβολιασμού” στην χώρα αφού η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία ενώ επισήμανε “κυνικά” τις “επιστημονικές τοποθετήσεις” του Κ.Μητσοτάκη για την “μη-διασπορά” του ιού στα ΜΜΜ.

“Επιθετική αντιπολίτευση” του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, εφαρμοστέα σε κάθε του φράση. Μια έντονη πολιτική περίοδος που σε κάθε περίπτωση έχει “προεκλογικό άρωμα”.

Στην κυβέρνηση επέρριψε όλες τις ευθύνες “για όσα συμβαίνουν και όσα έρχονται” ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την για “ιδεοληψίες”, “αλαζονεία της εξουσίας” και “άρνηση να συμμεριστεί τις απόψεις της κοινωνίας”.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις εξελίξεις στο ζήτημα της πανδημίας μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια “εξαιρετικά δύσκολη” κατάσταση, που απαιτεί από όλους, “μια νέα συνείδηση συλλογικότητας, μια νέα συνείδηση αλληλεγγύης”.

“Είναι κατώτερος των περιστάσεων όποιος μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, συμπεριφέρεται και πολιτεύεται με όρους ιδιοτέλειας κάθε είδους. Πολιτικής, ή και οικονομικής”, είπε, τονίζοντας ότι “η ειλικρίνεια, και η αφοσίωση, χωρίς κομματικούς και μικροκομματικούς λογαριασμούς, στην προσπάθεια να σωθούν όσο γίνεται περισσότερες ανθρώπινες ζωές, πρέπει να είναι η προτεραιότητά όλων μας”.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο που συνομολογούν οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, ότι “έρχεται τρίτο, ίσως χειρότερο κύμα, πανδημίας”. “Δεν το λέμε για να φοβηθούμε, ή να φοβίσουμε. Το λέμε για να προετοιμαστούμε, και να προετοιμάσουμε. Τη χώρα, την κοινωνία, το ΕΣΥ, τον εαυτό μας”, υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ