Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: “Υποδοχή” Τσίπρα σε Αδ.Γεωργιάδη: “Ήρθε ο νονός, πάντα άξιος!”

Δημοσιεύτηκε

στις

“Θερμή” υποδοχή από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή.

Ενώ ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στο βήμα της Βουλής και έκανε παρέμβαση, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, “Κύρωση Επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ” και συναφείς διατάξεις”, μπήκε στην αίθουσα ο κ. Γεωργιάδης.

“Ήρθε ο νονος, πάντα άξιος”, σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε: “Νομίζετε ότι η Βουλή είναι τα τηλεπαράθυρο χαμηλού επιπέδου. Θα δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Θα αποδείξετε ότι δεν πλαστογραφήσατε έγγραφα. Θα αποδείξετε ότι δεν παραβιάσατε τα μέτρα. Θα σας κρίνουν οι ψηφοφόροι, διότι είσαστε από άλλη γκάμα, έχετε κατι ξεχωριστό, είστε κυβερνητικά στελέχη”.

Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία αλλά και τις δραματικές μαρτυρίες συγγενών που βλέπουν τους ανθρώπους τους να προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή περιμένοντας ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ η  πανδημία καλπάζει την ίδια ώρα που στελέχη της αντί να σκύβουν το κεφάλι και να δουλεύουν, κάνουν γλέντια και βαφτίσια γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους και τον κόσμο που είναι κλεισμένος στα σπίτια του.

«Στον ΕΟΔΥ αντί να παραιτηθεί ο Αρκουμανέας βρήκατε 4 από τους 15 εμπλεκόμενους που ήταν συμβασιούχοι και πήγατε να τους διώξετε. Όταν έγινε γνωστό ότι οι υπόλοιποι ήταν στενοί συνεργάτες του κ. Αρκουμανέα τους κρατήσατε. Το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ που κρύβεται» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

O Αλέξης Τσίπρας αποδόμησε και τις καταγγελίες Μητσοτάκη ότι δήθεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις και τη διασπορά του κορωνοϊού σε αυτές.

«Ο κος Μητσοτάκης ήρθε να μας πείσει στη Βουλή δίχως ευθιξία μας είπε ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». Κατέθεσε ένα «paper» ως δήθεν αξιόπιστη έρευνα που αφορά σε διαδηλώσεις αρνητών. Των αρνητών του Τραμπ, πρόσθεσε.

Ωστόσο, δεν ανέφερε ο κος Μητσοτάκης ότι αυτή η έρευνα αναφερόταν επίσης ότι στο οι πορείες που έγιναν από το κίνημα black lives matters, μεσούσης της πανδημίας και που ο κόσμος συμμορφώθηκε με τα μέτρα δεν υπήρξε ιδιαίτερη διάδοση του ιού. Αντίθετα οι διαδηλώσεις των των αρνητών που κινήθηκαν χωρίς μέτρα και με λεωφορεία έδειξαν ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα.

Διαφήμιση

«Fake news διέσπειρε ο Μητσοτάκης, λες και οι πολίτες είναι ανόητοι», σχολίασε με νόημα ο πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε από το βήμα της Βουλής σημερινή εικόνα από ΜΜΕ και απευθυνόμενος στους κυβερνώντες είπε «κάθε μέρα έχουμε πάνω από 150 εκδηλώσεις συνωστισμού σε κλειστό χώρο. «Μην πετάτε τις ευθύνες αλλού γιατί κυβερνάτε σοβαρευτείτε».

«Αντί να διχάζεται με προκλητικά νομοθετήματα να ζητήσετε ένα πολιτικό μορατόριουμ για τον επόμενο μήνα. Να δούμε όλοι μαζί πως μπορούμε να σώσουμε ανθρώπους. Όχι όπως τα κάνατε εσείς ένα χρόνο τώρα».

«Θα παραδεχθείτε ότι τα έξυπνα μέτρα ήταν βλακώδη;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι το σύστημα «ακορντεόν» έχει αποτύχει και καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε απαντήσεις και για την ειδική άδεια που φέρεται να δόθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη για να γίνει νονός ζητώντας από την κυβέρνηση να δώσει όλα τα στοιχεία για το εάν έχουν δοθεί και άλλες άδειες παρά τη σαφή απαγόρευση του νόμου. Παράλληλα επεσήμανε ότι εάν η άδεια είναι πλαστή ο Άδωνις Γεωργιάδης θα πρέπει να παραιτηθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να πληροφορηθούν οι πολίτες και ποια ήταν η κουμπαριά που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης. Αν, δηλαδή, βάφτισε τον γιό του προέδρου της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων γιατί κάτι τέτοιο δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα διαφάνειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας. Σοβαρά ερωτήματα για παράβαση καθήκοντος και απιστία σε βάρος του δημοσίου αφού παραιτείται από κάθε αξίωσή ακόμα και από εκείνες που έχουν αναγνωριστεί από ΣτΕ και Διαιτητικό Δικαστήριο.

Διαφήμιση

Τσίπρας για τη σύμβαση της Ελληνικός Χρυσός: Δε θα περάσει. Θα υπερασπιστούμε τη νομιμότητα

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την σύμβαση με την «αποικιακού τύπου» εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». Φέρατε μία σύμβαση όχι ως θεματοφύλακες του δημοσίου συμφέροντος αλλά ως στελέχη της Ελληνικός Χρυσός.

Η τροποποιημένη Σύμβαση περιέχει όρο, σύμφωνα με τον οποίο το Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από κάθε αξίωσή του, παρελθούσα ή μελλοντική, έναντι της «Ελληνικός Χρυσός».

Η Ελληνικός Χρυσός είναι τσιφλικάς όχι επενδυτής. Είναι μία σύμβαση που εκχωρεί δημόσιο χώρο, γη και ύδωρ σε ιδιώτες χωρίς την παρουσία του δημοσίου, επέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας. Χαρίζεται γη και ύδωρ σε ένα επενδυτή που «δε θέλει να επενδύσει αλλά να κερδοσκοπήσει».

«Την πιο κρίσιμη στιγμή φέρνετε ένα νομοσχέδιο που δημιουργεί μεγάλή ένταση στη Χαλκιδική και στους ανθρώπους της».
Είναι πρωτοφανές αυτό που επιχειρείτε. Και είναι η πιο καθαρή αποτύπωση του οράματος σας για την οικονομία. Εμείς θα υπερασπιστούμε τη νομιμότητα ως τελευταίο εργαλείο, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε και στη λιμενική εγκατάσταση στον αιγιαλό που ζητά η εταιρεία αποδεικνύοντας ξεκάθαρα ότι μοναδικός της σκοπός είναι η εξαγωγή συμπυκνωμάτων στο εξωτερικό, παρότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται στη νομοθεσία.

«Εκεί στο δάσος των Σκουριών, την Ιερισσό και τα άλλα χωριά της περιοχής οι άνθρωποι έχουν υπερασπιστεί τον τόπο τους με αξιοπρέπεια, και αγώνες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτό δε θα περάσει σύμφωνα με του νόμους». Στα 200 χρόνια από την Επανάσταση, η Ελλάδα αντί να έχει μια κυβέρνηση που οργανώνει το μέλλον, κάνει το παν για να μας γυρνάει στην αποικιοκρατία» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε έντονο ύφος.

Διαφήμιση