“Βρώμικο 89′”. Μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με την ΝΔ του Μητσοτάκη, στείλανε τον Ανδρέα στο ειδικό δικαστήριο!

Έχουμε όλοι ακούσει το ρητό “η ιστορία επαναλαμβάνεται” μα το ότι μπορεί η ιστορία να επαναληφθεί από ίδια κόμματα και κατά το ήμισυ, ίδια επίθετα, είναι τουλάχιστον “προκλητικό”. Το ίδιο προκλητικό με το να “τρεντάρει” ο ΣΥΡΙΖΑ το “βρώμικο 89”.

Θα αστειεύεστε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ή τέλος πάντων χρήστες του διαδικτύου που ενδεχομένως να έχετε λάβει “εντολές άνωθεν” για την χρήση του “βρώμικου 89” ως φράση – επίθεσης στην στάση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ απέναντι στα περί “Παρακράτους Τσίπρα”.

Είναι επίσης το ΙΔΙΟ προκλητικό η ΔΕΞΙΑ να μιλά για “Παρακράτος”-να τα λέμε όλα! Η Δεξιά, των Γκοτζαμάνηδων και ΣΙΑ, των “μεγαλουπουργών” της σημερινής κυβέρνησης που τριγυρνούσε με .. τσεκούρια κλπ…

Στο θέμα μας τώρα, γιατί μάλλον αρκετούς χρήστες του διαδικτύου σας πιάνω απροετοίμαστους και άμαθους πολιτικά. Να δούμε μαζί όλα όσα έχουν συμβεί στο πρότερο παρελθόν του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ τηε Ενιαίας Αριστεράς, του ΚΚΕ και της ΝΔ εν έτει 1989:

Ηταν 1η Ιουλίου 1989, όταν η Ελλάδα εμβρόντητη άκουγε κάτι, μια μεγάλη είδηση, που την έκανε να μην πιστεύει στ’ αυτιά της: θα σχηματιζόταν κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με το… ΚΚΕ!!! Ο Χαρίλαος Φλωράκης, ηγέτης τότε του ΚΚΕ, είχε συμφωνήσει με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από την προηγούμενη νύχτα ακόμη και τη σύνθεση της κυβέρνησης, η οποία ορκίζεται την επομένη, 2 Ιουλίου 1989, με πρωθυπουργό τον Τζαννή Τζαννετάκη. Σκοπός της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΚΚΕ είναι να παραπέμψει τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο Χ. Φλωράκης νομίζει ότι αν ο Α. Παπανδρέου μπει φυλακή ή πεθάνει εξαιτίας του βαρύτατου καρδιακού προβλήματος που έχει, ο «Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου» που έχει φτιάξει με το ΚΚΕ Εσωτερικού του Λεωνίδα Κύρκου (το οποίο έχει μετονομαστεί σε Ελληνική Αριστερά – ΕΑΡ) θα γίνει… αξιωματική αντιπολίτευση! Το σύστημα έχει «δουλέψει» τον Χ. Φλωράκη και με «στημένες» δημοσκοπήσεις, οι οποίες εμφανίζουν τον Συνασπισμό να παίρνει μέχρι και 23%, από 9,89% που είχε πάρει το ΚΚΕ συν 1,84% του ΚΚΕ Εσωτερικού στις βουλευτικές εκλογές του 1985.

Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 18ης Ιουνίου 1989 που έχουν προηγηθεί του σχηματισμού της κυβέρνησης με τη ΝΔ ήταν οδυνηρό για τον ηγέτη του ΚΚΕ. Παίρνει ο Συνασπισμός μόνο 13,12% έναντι ποσοστού 39,15% του ΠΑΣΟΚ. Το «υπό διάλυση» ΠΑΣΟΚ παίρνει δηλαδή τριπλάσιο ποσοστό από τον Συνασπισμό που θα γινόταν… «αξιωματική αντιπολίτευση»!

Στις 5 Νοεμβρίου 1989 γίνονται νέες βουλευτικές εκλογές. Ωφελημένη από την κυβερνητική συνεργασία με το ΚΚΕ βγαίνει η ΝΔ. Αυξάνει το ποσοστό της στο 46,2% και παίρνει 148 έδρες (από 44,25% και 145 έδρες). Κερδισμένο αποδεικνύεται και το ΠΑΣΟΚ, που ξεπερνάει το 40% -παίρνει 40,67% για την ακρίβεια. Ο Συνασπισμός πέφτει στο 10,96%. Η… «αξιωματική αντιπολίτευση» του Χ. Φλωράκη έχει πλέον το ένα τέταρτο του ποσοστού του «διαλυόμενου» ΠΑΣΟΚ! Πλήρης αποτυχία της γραμμής του ΚΚΕ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται και ο πολιτικός εξευτελισμός: ο Χ. Φλωράκης αποφασίζει να συμμετάσχει σε κυβέρνηση όχι πλέον μόνο με τη ΝΔ αλλά και με τους… «κλέφτες του ΠΑΣΟΚ», όπως τους αποκαλούσε! ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ συγκροτούν την οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα τετράμηνης διάρκειας. Στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ γίνεται χαμός. Θύελλα αντιδράσεων. Πολλές χιλιάδες μέλη αποχωρούν ή διαγράφονται. Φεύγουν 11 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και ο ένας από τους τρεις ευρωβουλευτές του κόμματος, ο Δημήτρης Δεσύλλας.

Στις εκλογές που γίνονται στις 8 Απριλίου 1990, η ΝΔ παίρνει 150 έδρες με ποσοστό οριακά αυξημένο -46,88%. Το ΠΑΣΟΚ πέφτει κατά δύο μονάδες, στο 38,62%. Νέα πτώση σημειώνει ο Συνασπισμός. Η εκλογική του απήχηση συρρικνώνεται στο 10,28%. Ο Κ. Μητσοτάκης προσεταιρίζεται τον μοναδικό βουλευτή που εκλέγει η ΔΗΑΝΑ ονόματι Θόδωρο Κατσίκη και έτσι φτιάχνει επιτέλους αμιγή δεξιά κυβέρνηση με 151 βουλευτές, η οποία θα αντέξει τριάμισι χρόνια. Από τον Φεβρουάριο ως τον Ιούνιο του 1991 διαλύεται και ο Συνασπισμός της Αριστεράς, ενώ διασπάται εκ νέου το ΚΚΕ, καθώς αποχωρούν 44 από τα 111 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του. Στις εκλογές του 1993 ολοκληρώνεται η συμφορά για την Αριστερά. Το μεν ΚΚΕ παίρνει ποσοστό της δεκαετίας του… 1930 (4,54%), το δε υπόλοιπο του Συνασπισμού δεν μπαίνει καν στη Βουλή (2,94%)! Εχει φυσικά ήδη διαλυθεί η Σοβιετική Ενωση και το «σοσιαλιστικό στρατόπεδο», πέρα από τα ολέθρια σφάλματα της ηγεσίας του ΚΚΕ.

Επιλογικά

Επειδή η ζωή “κύκλους κάνει” καλό θα ήταν να αντιληφθείτε πως πάντοτε ο “κοινός εχθρός” της Δεξιάς με την “αποκλίνουσα” Αριστερά, ήταν το ΠΑΣΟΚ, η Σοσιαλδημοκρατία που τόσο πολύ την επικαλείστε αμφότεροι και με τα “Παρακράτη” της Δεξιάς και τα σύγχρονα “Μαφιόζικα Μαγαζάκια” της Αριστεράς, το μόνο που κάνετε είναι κακό στην Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ και οι αξίες του βρίσκονται στο Κίνημα Αλλαγής, που η επιστροφή του, είναι εφιάλτης στα όνειρα πολλών τυχοδιωκτών.

Με πληροφορίες από το “ΕΘΝΟΣ”

 

Α.Γ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ