Υπερψηφίστηκε απο την ΝΔ το Ν/Σ για την Δημόσια Διοίκηση – Η θέση του ΠΑΣΟΚ

Υπερψηφίσθηκε επί της αρχής το Ν/Σ του Υπουργείου Εσωτερικών, «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα», από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Επί της αρχής, «υπέρ» του σχεδίου νόμου τάχθηκε η ΝΔ.

Σε αντίθεση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 το καταψήφισαν, ενώ η Ελληνική Λύση δεν τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια.

Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ έχει μια διαφορετική προσέγγιση στα θέματα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

«Έχουμε μια διαφορετική φιλοσοφική και διοικητική ματιά, για το πώς μπορεί να είναι επαρκές και αποτελεσματικό ένα σύστημα αξιολόγησης, που δεν μας επιτρέπει να δεχτούμε το συζητούμενο νομοσχέδιο επί της αρχής και, βέβαια, και επί των άρθρων έχουμε σοβαρότατες διαφορές».

Χαρακτηριστικά ο κ.Καστανίδης ανέφερε πως στα κριτήρια δεξιοτήτων υπάρχουν απροσδιόριστες έννοιες χωρίς σηματοδότηση, νοηματοδότηση. Αναρωτήθηκε με ποια διοικητική νομιμοποίηση θα αξιολογήσουν οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές, καθώς είναι ελάχιστοι εκείνοι που έχουν αξιολογηθεί από το ΑΣΕΠ. Επίσης, πόσοι γενικοί και ειδικοί γραμματείς στο δημόσιο έχουν αξιολογηθεί με βάση τα συμβόλαια απόδοσης.

Οι Επιτροπές Εποπτείας Αξιολόγησης, έτσι όπως περιγράφονται στο νομοσχέδιο, μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 380 Επιτροπές, σημείωσε και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Αλλά και 25 να είναι, το ΑΣΕΠ – όπως είναι ήδη επιφορτισμένο δραματικά – δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί».

ΠΗΓΗ: tovima.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ