Ζέφη Δημαδάμα: “Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων- Το 2020 οι σύγχρονοι σκλάβοι, παραμένουν η σκληρή παγκόσμια πραγματικότητα” 

“Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων – 

Το 2020 οι σύγχρονοι σκλάβοι, παραμένουν η σκληρή παγκόσμια πραγματικότητα” 

Το 2020 οι σύγχρονοι σκλάβοι, παραμένουν η σκληρή παγκόσμια πραγματικότητα. Η Εμπορία Ανθρώπων (human trafficking) βρίσκεται στην τρίτη θέση στη λίστα του ΟΗΕ για τις δραστηριότητες εγκληματικών οργανώσεων και δυστυχώς αφορά την εκμετάλλευση ανθρώπων όλων των ηλικιών, ακόμη και παιδιών, από οργανωμένα δίκτυα με στόχο το κέρδος.

Θύματα είναι κυριως οι γυναίκες και τα κορίτσια σε ποσοστό που αγγίζει περίπου το 70% ενώ σχεδόν το ένα τέταρτο των καταγεγραμμένων θυμάτων (23%) είναι παιδιά.

Οι έρευνες και τα στοιχεία των διεθνών οργανισμών υπογραμμίζουν οτι τα περισσότερα θύματα προορίζονται για σεξουαλική εκμετάλλευση και ακολουθεί η εκμετάλλευση σε καταναγκαστική εργασία.

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Κίνημα Αλλαγής παραμένει μαχητικά υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εμμένει στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στην κατεύθυνση όχι μόνο των θυμάτων αλλά και πρωτίστως των διακινητών και όσων αποδέχονται τις υπηρεσίες των θυμάτων, είτε το παράνομο εργατικό δυναμικό, είτε τις υπηρεσίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων να αποτελέσει καθημερινή μας δέσμευση και ουσιαστικό αγώνα προς την εξάλειψη κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών και την εξάλειψη της καταναγκαστικής εργασίας και της παιδικής εργασίας.

Δήλωση Ζεφης Δημαδαμα, Αντιπροέδρου Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Αναπλ. εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝΑΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ