Ζέφη Δημαδάμα: “Περισσότερες από τις μισές γυναίκες δήλωσαν πως έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας τους”

Συνέντευξη της Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ στην Εφημερίδα "Το Ποντίκι"

Συνέντευξη στην Εφημερίδα “Το Ποντίκι” παραχώρησε η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα

Βασικα σημεια: 

– Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν είπε ποτέ  ότι δεν συμφωνεί με τη φύλαξη των πανεπιστημίων και την προστασία των φοιτητών, των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού. Όμως είναι διαφορετική η δημιουργία μικρών αστυνομικών τμημάτων εντός του πανεπιστημίου και άλλο η δημιουργία ομάδας φύλαξης από το ίδιο το πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τις Πρυτανικές αρχές. Αστυνομικοί μέσα στο πανεπιστήμιο θα ενισχύσουν αντί να λύσουν τα προβλήματα.

 Ο δικός μας στόχος είναι η δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης, όπως το ΠΑΣΟΚ έκανε στο παρελθόν, με σαφή αντιδεξιό προσανατολισμό, που θα εκφράσει τις νέες ανάγκες και τα διλήμματα της εποχής μας. Αυτό κάνει το Κίνημα Αλλαγής και αυτό θα συνεχίζει να κάνει μεθοδικά, σταθερά με ενίσχυση της συμμετοχικής δημοκρατίας.

– Τα στοιχεία και για τις χώρες της Ευρώπης είναι αποκαρδιωτικά, οι έρευνες δείχνουν ότι περισσότερες από τις μισές γυναίκες (52%) και σχεδόν τα 2/3 (63%) των γυναικών ηλικίας 18-24 ετών, δήλωσαν ότι έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο της εργασίας(έρευνα,Trades Union Congress, 2016).  Η συντριπτική πλειοψηφία (άνω του 85%) αναφέρει ότι η άσκηση βίας γίνεται από άνδρες προϊστάμενους ή κατόχους θέσης εξουσίας. Η βία δυστυχώς δεν κάνει διακρίσεις βρίσκεται παντού σε όλους τους χώρους, στην καθημερινότητα μας.

– Οι εσωκομματικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους όπως προβλέπει το καταστατικό μας. Το ίδιο επανέλαβε ρητά και η ίδια η κα Γεννηματά στο προχθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο υπογραμμίζοντας ότι όλα θα αποφασιστούν σε ειδική σύνοδο της ΚΠΕ κατά την οποία θα προχωρήσουμε στην εξειδίκευση όλων των σχετικών διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου το ερχόμενο φθινόπωρο και έγινε ομόφωνα αποδεκτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ