Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

1 χρόνος “lockdown” – 12 αλήθειες που ρίχνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Δημοσιεύτηκε

στις

Συμπληρώνουμε ένα έτος lockdown. Ένα έτος “2 κρίσιμων εβδομάδων”. Και η κοινωνία είναι “στα κάγκελα”. Αφυπνισμένη από το ξύλο και την καταστολή που επιβάλλει η Δεξιά στην Ελλάδα. Έξαλλη με την προπαγάνδα και τον διχασμό μα και την κοινωνική ένταση που “ξερνάνε” τα ΜΜΕ της Λίστας Πέτσα…

Η πολιτική της επικοινωνίας και του διχασμού που εφαρμόζει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έγινε φανερή ακόμα και στους πιο ένθερμους εθελότυφλους. Και η κοινωνία αντιλήφθηκε πως αντί να εγκλωβίζεται σε αδιέξοδα που την οδήγησαν οι πολιτικές της Δεξιάς, η λύση είναι “μπρος” και έξω από τα αδιέξοδα, μακριά από τις “φυλακές” που αντί για σίδερα και τοίχους, έχει ανασφάλεια, χειραγωγημένα ΜΜΕ, πανικό και οικονομική ροή με το “σταγονόμετρο” ίσα ίσα για να μπορεί ο “κρατούμενος” να ασκήσει τα πολιτικά του δικαιώματα -αφού πρώτα έχει δεχθεί “βομβαρδισμό” από αμφισβητούμενες “Δημοσκοπήσεις”- ψηφίζοντας, φυσικά, τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση που μας “έσωσαν” από την πανδημία.

Δεν είναι έτσι. Ούτε μας “έσωσαν” από την πανδημία. Εξάλλου, όσα χρήματα και να επενδύσεις, αγαπητή κυβέρνηση, η συνείδηση των πολιτών δεν “εξαγοράζεται”.  

Αυτή είναι η αλήθεια συνοπτικά:

 • Επιβλήθηκε νωρίς ένα σκληρό Lockdown στην αρχή της πανδημικής κρίσης που “κράτησε τα νούμερα χαμηλά”.
 • Άνοιξαν τα σύνορα για όλους και από οπουδήποτε χωρίς ενδελεχείς ελέγχους -μερικές φορές χωρίς καθόλου ελέγχους, για να “σωθεί ο Τουρισμός”
 • Ο Τουρισμός εν τέλει, “τζίραρε 10%” σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
 • Τα κρούσματα ανέβαιναν εκρηκτικά στην Ελλάδα.
 • “Φταίγανε οι νέοι” -Ηλικιακή ομάδα που σύμφωνα με ΚΑΘΕ έυρημα δημοσκόπησης, ΔΕΝ ψηφίζει ΝΔ κατά πλειοψηφία
 • Το Ε.Σ.Υ “αφέθηκε στην μοίρα του”, παρόλο που εξήγγειλαν μόνιμες προσλήψεις, εν τέλει δεν έγιναν ποτέ παρά μεμονωμένες προσλήψεις γενικού νοσηλευτικού προσωπικού.
 • Παρά το πόρισμα των ειδικών, η Θεσσαλονίκη αφέθηκε να πληγεί παραδειγματικά, με τις εκκλησίες ανοιχτές και τον εορτασμό του πολιούχου Αγ.Δημητρίου να συντελούν ενεργά στην απίστευτη διασπορά του ιού στην συμπρωτεύουσα. Αποτέλεσμα; Η Θεσσαλονίκη με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, τα Νοσοκομεία 100% πληρότητα, και “τέντες” εξωτερικού χώρου στο καταχείμωνο να συνωστίζονται ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού καθημερινά. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα έγινε για τα προσχήματα, συμβάλλοντας ελάχιστα στο τέλος της μεγάλης κρίσης της πανδημίας στην πόλη με “αιχμές” για “ανάσταση” συγκεκριμένου ιδιωτικού ομίλου υγείας – ποτέ δεν μάθαμε κάτι παραπάνω παρά τις ερωτήσεις που έγιναν στο κοινοβούλιο από βουλευτές.
 • Τα σχολεία άνοιξαν με το ζόρι, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως υπάρχει σχέδιο πρόληψης της διασποράς του ιού σε μαθητές-γονείς-καθηγητές. 30 άτομα συνωστίζονταν σε χώρους των 15-20τ.μ! Αποτέλεσμα; Κλειστά τα σχολεία μετά από καταλήψεις και διαδηλώσεις που “πνίγηκαν” στην αστυνομική βία και καταστολή. Νέο “lockdown” σε όλη την Ελλάδα.
 • Αστυνομική βία και καταστολή – παντού! Σε κάθε έκφανση κοινωνικής διαμαρτυρίας και αντίδρασης, ακόμα και σε ημέρες μνήμης που έχουν ταυτιστεί με τους αγώνες της Αριστέρας και  του  Σοσιαλισμού στην Ελλάδα (όπως η γιορτή του Πολυτεχνείου) , “πνίγηκαν” στα δακρυγόνα, τις αύρες , τα μπλόκα, το ξύλο, τις προσαγωγές… Έχει τόσες προεκτάσεις το θέμα “βια και καταστολή” που θα επανέρθω σε αφιέρωμα αναλυτικά στο εγγύς μέλλον.
 • “Σχέδιο Ελευθερία” (για λίγους, εκλεκτούς και “γαλάζιους”). Πανηγυρικά με φωτογραφίες -κατά κύριο λόγο- γιορτάστηκε η έλευση του εμβολίου στην Ελλάδα. Σήμερα, 3 μήνες μετά, έχει εμβολιαστεί ένα ισχνό 10% και ενδεχομένως μέσα σε αυτό το ποσοστό, να συμπεριλαμβάνονται και τα χιλιάδες στελέχη του κυβερνητικού κόμματος που φέρονται να λαμβάνουν θέσεις απλών πολιτών -ακόμα και ΑμεΑ!
 • Με την οικονομία να μην αντέχει άλλο και με “Greek Statistics” σε ό,τι αφορά την ύφεση και τις προβλέψεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επενδύει στον διχασμό, την μικροκομματική πολιτική και το δόγμα “βία και καταστολή” στους “διαφωνούντες”. Μόνο που αυτή τη φορά, οι διαφωνούντες, είναι η πλειονότητα της Ελληνικής Κοινωνίας.
 • 1 χρόνο μετά το “σκληρό” Lockdown _τύπου Μαρτίου ,έχουμε χιλιάδες κρούσματα ημερησίως, το Ε.Σ.Υ στα όριά του και δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας να έχουν χάσει τη μάχη με τον κορονοϊό. Εκατομμύρια άλλοι, παλεύουν να μην χάσουν την μάχη με την θλίψη και την απελπισία!