“3 λέξεις για την Νέα Σμύρνη: Σύγκρουση, πόλωση, διχασμός” -Του Ράλλη Χαράλαμπου

Γράφει ο Ράλλης Χαράλαμπος ,φοιτητής Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ.

Σύγκρουση, Πόλωση, Διχασμός. Αυτές οι 3 λέξεις αρκούν για να συνοψίσουν τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της  χώρας, με αποκορύφωμα τα γεγονότα στη Ν.Σμύρνη.

Θύματα όλων αυτών, η δημόσια υγεία, η οικονομία, μα πάνω απ’όλα η Δημοκρατία.

Η οικονομική ύφεση που μάστιζε τα ελληνικά νοικοκυριά την προηγούμενη δεκαετία έφερε στην κοινωνία πόνο, θλίψη, άγχος και απογοήτευση. Αυτό όμως που αναδύθηκε μέσα από αυτά τα δύσκολα χρόνια ήταν η αυτοσυγκράτηση η υπομονή και η σύμπνοια. Αισθήματα που αυτή την στιγμή φαίνεται ότι εκλείπουν και οδηγούν στην ένταση και  διασπείρουν την διχόνοια.

Η αστυνομοκρατία είναι επικίνδυνη και απειλεί  κάθε είδους  ομαλότητα. Από την άλλη, ωστόσο, η συρροή διαδηλώσεων σε μια πανδημική κατάσταση συνιστούν υγειονομική βόμβα, ενώ ταυτόχρονα ορισμένες εξ αυτών ξεφεύγουν από τον απώτερο σκοπό που έχει η δημόσια κινητοποίηση, καταλήγοντας σε σύγκρουση και σωματική πάλη  άνευ ορίων.

Η χώρα αυτή την στιγμή βάλλεται σε πολλά επίπεδα και τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή. Είναι απαραίτητο να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία από όλες τις πλευρές και να δημιουργηθεί ένα εθνικό σχέδιο για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Επιβάλλεται να απομονωθούν οι οπαδοί της βίας  και να τεθεί επί τάπητος ένα πλάνο φυγής από το αδιέξοδο.

Ενωμένοι θα επιζήσουμε, χωρισμένοι θα χαθούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ