Α.Σαουλίδης: Χορηγός της ιδιωτικής εκπαίδευσης η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Με παρέμβαση του στα Social Media ο Αντώνης Σαουλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατακρίνει την κυβέρνηση για υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας.

Η ανάρτηση του Αντώνη Σαουλίδη:

Ο τρόπος εισαγωγής στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα στέλνει τους νέους στα ιδιωτικά που δεν απαιτούν καμία “βάση”, κανένα προαπαιτούμενο, παρά μόνο καταβολή αντιτίμου.

Με την δημοσίευση των βάσεων και των λιστών των εισακτέων προέκυψαν σχολές και τμήματα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα με ελάχιστους εώς καθόλου φοιτητές.Έμειναν 10.839 κενές θέσεις στα δημόσια τριτοβάθμια ιδρύματα και για πρώτη φορά παρατηρήθηκε σημαντικός αριθμός κενών θέσεων και στα κεντρικά πανεπιστήμια.

Είναι δεδομένο ότι με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η ιδιωτική εκπαίδευση – κολέγια και ιδιωτικές σχολές στις οποίες εγγράφεσαι με μονη προϋπόθεση την δυνατότητα καταβολής διδάκτρων.
Εμείς πιστεύουμε σε μια Δημόσια Παιδεία υψηλών προδιαγραφών, πιστεύουμε στο ελληνικό πανεπιστήμιο και θέλουμε η ιδιωτική εκπαίδευση να λειτουργεί με κανόνες, πιστοποιήσεις και ελέγχους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ