ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Άδωνις Γεωργιάδης: “Καπιταλισμό έχουμε, και ευτυχώς! Το κράτος εν μπορεί να παρεμβαίνει νομοθετικά στο πώς θα λειτουργούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις”

Μετά τις κυνικές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, που όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή αν το κράτος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών με την εκ περιτροπής εργασία, ανέφερε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για τη δραστηριότητα κανενός ιδιώτη επιχειρηματία, λέγοντας ότι «καπιταλισμό έχουμε στην Ελλάδα και οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες καθορίζουν με ποιο τρόπο θα κινηθούν», έρχεται και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, να μας καταστήσει σαφές, με εξίσου προκλητικές δηλώσεις, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρέμβει ως προς τη νομοθετική διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων γιατί «έχουμε καπιταλισμό, ευτυχώς!».

Πιο συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ερωτηθείς σχετικά ανέφερε, υποστηρίζοντας και τις θέσεις του κ. Θεοδωρικάκου, «στην ερώτηση αν θα παρέμβει νομοθετικά το κράτος να ρυθμίσει πώς θα λειτουργούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις (ο Τ. Θεοδωρικάκος) απήντησε το προφανές: στο σύστημα που έχουμε, που μάλιστα λέγεται καπιταλισμός, το κράτος δεν μπορεί να παρεμβαίνει νομοθετικά στο πώς θα λειτουργούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Και ευτυχώς είναι η απάντηση».

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Με 339 κρούσματα την ημέρα, ο Κουμουτσάκος έλαβε την "θεία κοινωνία" - Ζήτησε συγγνώμη αργότερα..

Με την Αττική να είναι στο κόκκινο κρουσμάτων και…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Νέα Γενιά ΚΙΝΑΛ για δολοφονία Φύσσα: "Στις 7/10 οι εγκληματίες στην φυλακή και ο φασισμός στην λήθη."

Με μια συμβολική ανάρτηση για την σημερινή ημερομηνία…
Read more
ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Στέργιος Κωνσταντίνου για Δολοφονία Φύσσα:"Nα κρατήσουμε την μνήμη του Παύλου Φύσσα ζωντανή! Η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι θέμα μόνιμης επαγρύπνησης και αγώνα!"

“Επτά χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα…
Read more