Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: “Αποτύχατε κύριε Μητσοτάκη!”

Published

on

Κατά την άνοδό του στο βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως “θα μείνω στα τελευταία που είπε η Κα Γεννηματα, ναι, θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση, μετά από όλα αυτά”

Αλέξης Τσίπρας: Αποτύχατε κ. Μητσοτάκη – Κύρια σημεία της ομιλίας του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ:

“Αν μου ζητούσαν μια λέξη για να χαρακτηρίσω την κυβέρνηση θα ήταν “αποτυχία” είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του.
“Αποτύχατε στη διαχείριση της πανδημίας, των εθνικών θεμάτων, των δημόσιων οικονομικών” είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. “Έγιναν τεράστια βήματα προς τα πίσω. Μας λέγατε οτι η Τουρκία ήταν απομονωμένη, τώρα μας λέτε ότι δεν γινόταν αλλιώς” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν κάνατε τίποτα για να αποτρέψετε την εθνική αποτυχία στις Βρυξέλλες

Δεν θα δεχτούμε ποτέ “γκρίζες” ζώνες στα εθνικά μας θέματα, ποτέ δεν θα σηκώσουμε λευκή σημαία μπροστά στα εθνικά μας συμφέροντα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Δεν καταψηφίζουμε τις αύξηση των αμυντικών δαπανών -Δεν δίνουμε λευκή επιταγή

Ο Ελληνικός λαός δεν θα ξεχάσει ούτε θα συγχωρέσει τις αποτυχίες σας τόσο στα εθνικά όσο και στην διαχείριση της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή, φοβάται, είναι σε πανικό λόγω των δικών σας λαθών..

Πάνω από 3.500 νεκροί, στην Ελλάδα, λόγω των λαθών της κυβέρνησης Μητσοτάκης. Γίναμε παράδειγμα προς αποφυγή. Αναρωτιέμαι πως μπορεί να έγινε αυτό; Τι έφταιξε; Φταίνε οι νέοι που τόσο πολύ έχετε βάλει στο στόχαστρο; Πήρατε όλα τα μέτρα όταν έπρεπε; Τα κάνατε όλα τόσο καλά ώστε να δικαιολογείται και ο ενθουσιασμός των Υπουργών σας για τους νεκρούς μας στην χώρα;

Δεν αναλάβατε ούτε μία ευθύνη! Τρέχατε “ανέμελος”

Εξηγήσεις ζητάω, για κάτι πολύ απλό, κάτι τόσο απλό όσο το γεγονός οτι σπάσατε την καραντίνα για μια ποδηλατάδα, δεν έχετε ζητήσει ακόμα συγγνώμη. Αντίθετα, προσπαθήσατε να το κρύψετε. Αντί να πάρετε τηλέφωνο τους κλινικάρχες για να μάθετε τα προβλήματά τους, τον αγώνα που κάνουν για να κρατήσουν το Ε.Σ.Υ όρθιο, καλούσατε τους καναλάρχες, να μην δείξουν την εικόνα που σας “καίει” προσωπικά… Ούτε 1 συγγνώμη για αυτό! Είστε ανεύθυνος!

Η πλειοψηφία των ανθρώπων σήμερα είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους, τι σας προξενεί εντύπωση; Πρωθυπουργός της Ελλάδας είστε ή του Λουξεμβούργου;

Λέγατε πως το 2021 η ανάκαμψη θα είναι μεγαλύτερη από την ύφεση του 2020… εκτός τόπου και χρόνου. Καταθέτω στα πρακτικά την “προφητεία” σας προ λίγων μηνών επί του θέματος κύριε Μητσοτάκη. Έχουμε την χειρότερη ύφεση μεταξύ της Ε.Ε το Γ’Τρίμηνο του 2020..

Η χειρότερη χρονιά της ύφεσης στην Ελλάδα ήταν το 2009, με 9.5%, με τα γνωστά αποτελέσματα για την χώρα μας. Τώρα έχουμε 10.5%. Αυτό είναι η αποτυχία σας!

Υπάρχουν ευθύνες για όλα αυτά. Θα τις αναλάβετε;

Οι αριθμοί διαψεύδουν τις προβλέψεις σας

“Δε γίνεται η Κομισιόν το Μάη να προβλέπει λογικά και εσείς να είστε εκτός τόπου και χρόνου.Να έχετε απόλυτη άγνοια κινδύνου” είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. “Η Ελλάδα είναι ουραγός.Και ουραγός σε όλα. Και στην ύφεση και στα μέτρα οικονομικής στήριξης και στην ανεργία και στην απώλεια εισοδήματος και στα λουκέτα στην αγορά. Εσχάτως και στους θανάτους”.

Το χρέος θα αγγίξει το 210% του ΑΕΠ

“Η αποτυχία σας πολύ φοβάμαι δεν είναι επιβλαβής μόνο για το σήμερα. Είναι ωρολογιακή βόμβα για το αύριο του τόπου. Το χρέος φέτος θα αγγίξει το 210% του ΑΕΠ.Η εμμονή σας στις υφεσιακές πολιτικές θέτει σε κίνδυνο όλα όσα με πολύ κόπο πετύχαμε τα περασμένα χρόνια. Η επόμενη μέρα δεν θα είναι στο προστατευμένο περιβάλλον που είστε σήμερα.

Εικονικός και προκλητικός ο προϋπολογισμός

“Το μοντέλο απέτυχε και πριν τη πανδημία. Μετά τη πανδημία, όποιος επιμένει δε θα οδηγηθεί απλά σε αποτυχία αλλά σε καταστροφή. Φέρνετε έναν προϋπολογισμό που το 2021 προβλέπει 572 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για τη δημόσια υγεία”.

Κάνατε μια τρύπα στο νερό

“Χωρίς να αυξήσετε περισσότερο από όσο έχετε ήδη αυξήσει το δανεισμό, θα μπορούσατε να είχατε συγκρατήσει την ύφεση. Με αξιοποίηση του μαξιλαριού. Και με στοχευμένες δαπάνες στήριξης και της προσφοράς και της ζήτησης.
Αντί αυτού εσείς τι κάνατε; Μια τρύπα στο νερό, και λέτε και ψέματα. Μας λέτε ότι έχετε ρίξει 24 δισ. στην αγορά. Πού είναι αυτά; Οι κρατικές δαπάνες για την πανδημία μέχρι τέλος Οκτωβρίου ανέρχονται σε μόλις 6,7 δισ., εκ των οποίων τα 3,1 είναι δάνεια. Το επιβεβαιώνει ευθέως η εκτέλεση του προϋπολογισμού”.

“Η μεσαία τάξη προδόθηκε από την ΝΔ και από εσάς προσωπικά, κύριε Μητσοτάκη!”

 

 

Advertisement