Α.Τσίπρας: «Υπάρχει κάθε λόγος ανασφάλειας για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά όχι για το εμβόλιο»

Α.Τσίπρας: «Υπάρχει κάθε λόγος ανασφάλειας για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά όχι για το εμβόλιο»

«Υπάρχει κάθε λόγος ανασφάλειας για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά όχι για το εμβόλιο»

Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, αφού πήρε την πρώτη δόση του εγκεκριμένου σκευάσματος της Pfizer στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αλλά επεσήμανε παράλληλα πως αυτό δεν αρκεί για να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση.

Επιρρίπτοντας για ακόμα μία φορά την ευθύνη στην κυβέρνηση για τη δραματική κατάσταση που ζει η χώρα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από τη διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση. Να αισθάνονται ανασφάλεια από τις πράξεις και κυρίως από τις εγκληματικές παραλείψεις της».

Όμως, δήλωσε κατηγορηματικά πως «δεν έχουν κανένα λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια απέναντι στο εμβόλιο και τον εμβολιασμό», γιατί είναι «όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και τον ιό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστεί γρήγορα το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες. «Μέχρι στιγμής δόσεις, που έχουν εξασφαλιστεί δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι και το επόμενο φθινόπωρο» είπε.

Και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι το σημαντικό αυτό «όπλο δεν είναι ικανό από μόνο του για να προστατεύσει από ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα τους επόμενους μήνες.

«Έχοντας την γνώση των δέκα προηγούμενων μηνών δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης, που ρίχνει όλες τις ελπίδες στον εμβολιασμό, και να μην κινείται ταυτόχρονα προκειμένου να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε να σωθούν όσες περισσότερες ζωές γίνεται κατά τη διάρκεια του προγράμματος εμβολιασμού» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ