ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άλλα το πρωί – Άλλα το απόγευμα και.. Καθολικό Lockdown σε όλη την χώρα: Τα μέτρα, το SMS και στο βάθος.. Χριστούγεννα!

Χθες το πρωί μόλις, ο κ.Πέτσας ανακοίνωνε πως το “lockdown” είναι μακριά, για να ανακοινώσει ο κ.Κικίλιας, το απόγευμα της ίδιας μέρας πως ο κ.Μητσοτάκης θα ανακοινώσει γενικό Lockdown σε όλη την χώρα. 2,646 κρούσματα σε 1 ημέρα και περίπου 10.000 σε 5 μέρες είναι “τραγικό” για την Ελλάδα των λίγων ΜΕΘ και του μειωμένου προσωπικού…

 

Ποια μέτρα θα περιλαμβάνει το lockdown

Πέρα από την απαγόρευση κυκλοφορίας και την επιστροφή των SMS για τις μετακινήσεις, μαζί με την εστίαση, αναμένεται να κλείσει και το λιανεμπόριο και αυτό ενώ μόλις είχε ξεκινήσει η ενδιάμεση περίοδος των εκπτώσεων. Θα επιτρέπεται μόνο delivery και take away στην εστίαση και βεβαίως on line παραγγελίες.
Ανοιχτά από τον ιδιωτικό τομέα θα παραμείνουν μόνο φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, pet shop και πρατήρια βενζίνης.
Ο αρχικός τουλάχιστον σχεδιασμός είναι να μην κλείσει εντελώς το αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, αλλά μετά βεβαιότητας θα υπάρξουν περιορισμοί στις πτήσεις, ιδίως από το εξωτερικό.

SMS στο 13033: Οι έξι λόγοι για τους οποίους παίρνουμε άδεια εξόδου

Στο κινητό τηλεφώνου και με την αποστολή μηνύματος στον πενταψήφιο αριθμό 13033 λαμβάνουν άδεια εξόδου από το σπίτι τους οι πολίτες από τα ξημερώματα της Τρίτης (03/11) σε Θεσσαλονίκη -Σέρρες ενώ από Πέμπτη 05/11 σε όλη την χώρα.

kinito_tilefono_14_5_2019-768x432

Στο sms θα αναγράφεται ο αριθμός 1 έως 6 (σ.σ.: είναι οι έξι λόγοι που μπορεί κάποιος να βγει), κενό, το ονοματεπώνυμό του και τη διεύθυνση κατοικίας του πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι όποιος κινείται στο δρόμο θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Το μήνυμα στο 13033: X κενό Ονομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση: Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας – Σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

 

Στο βάθος.. Χριστούγεννα!

O Kαθηγητής  Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, κύριος Δερμιτζάκης, μίλησε σήμερα στο κανάλι του ΣΚΑΪ, τόνισε πως 1 μήνας δεν είναι αρκετός για να μηδενιστούν τα κρούσματα… καταλαβαίνουμε από τα συμφραζόμενα και από διαρροές του Μαξίμου πως ο 1 μήνας, θα έχει “επεκτάσεις” ακριβώς όπως στο πρότυπο του Μαρτίου…