Αν.Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ έπαιξε σημαντικό ρόλο στις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην “Athens Voice” και στον δημοσιογράφο Γιάννη Μαντζίκο.

Σε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη ο Ανδρέας Σπυρόπουλος αναφέρθηκε τόσο στα πρώτα του χρόνια στα «κοινά» και την προσωπική του σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη όσο και για τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Κίνημα και ο τόπος.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεχώριζε για το ήθος του, την καθαρή του πορεία, τη δημοκρατική του προσέγγιση στα πολιτικά πράγματα.» αναφέρει με έμφαση ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ απαντώντας για το πως έγινε τόσο στενή η φιλική του σχέση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Για την δύσκολη περίοδο που πέρασε το ΠΑΣΟΚ ο κ.Σπυρόπουλος ως ένας από τους «παλιούς» πλέον της Κεντρικής Επιτροπής (εκλέχθηκε πρώτη φορά το 2013) ξεκαθαρίζει ότι «Το ΠΑΣΟΚ την περίοδο εκείνη είχε επιφορτιστεί να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα της καταστροφικής διακυβέρνησης Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας.» Όπως είπε χαρακτηριστικά για το Κίνημα ήταν «ημέρες μοναξιάς» κόντρα στο αντιμνημονιακό μέτωπο που έχτιζαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«…η Ελλάδα έζησε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ την πιο λαμπρή περίοδο της Μεταπολίτευσης, με ένα νεοσύστατο τότε κοινωνικό κράτος σε μια σταθερή πορεία εξευρωπαϊσμού.» αναφέρει για τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του τόπου από το ΠΑΣΟΚ

«Η ενότητα στέκεται δίπλα στην ανανέωση και την πολιτική αυτονομία ως βασικά μας προτάγματα.» λέει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Σπυρόπουλος δίνοντας στην ουσία το αποτύπωμα της επόμενης ημέρας.

Τέλος ο νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τα προβλήματα της γενιάς των 30άρηδων και 40άρηδων υποστηρίζει ότι «Έχουμε το βίωμα αυτό, οπότε είναι βασική προτεραιότητά μας να σχεδιάσουμε τις λύσεις που θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ