Αναστολή τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας: Οι προτάσεις Ν.Ανδρουλάκη στην Ευρωβουλή – Η “φαεινή ιδέα” του Δένδια 1 μήνα αργότερα!

Η Ελλάδα θέτει ζήτημα αναστολής της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας Νέο διπλωματικό βήμα της Αθήνας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, με επιστολή Δένδια στον επίτροπο Διεύρυνσης της ΕΕ – Ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής , Νίκος Ανδρουλάκης έχει πάρει πρωτοβουλίες καταθέτοντας τις προτάσεις αυτές εδώ και τουλάχιστον 1 μήνα!

03/09 στο “Kontra Channel”

  • Χρειάζονται κυρώσεις, κυρώσεις οι οποίες θα είναι είτε στον εξοπλισμό  με εμπάρκο όπλων των ευρωπαϊκών κρατών είτε στην οικονομία,  δεν βλέπω τον τρόπο πώς θα σταματήσει αυτό το παιχνίδι το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο για τη χώρα μας αλλά και για όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη!
  • Ο Νίκος Ανδρουλάκης στις 10/09, ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό ότι η Σοσιαλιστική Ομάδα, προχώρησε στην κατάθεση Τροπολογίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ώστε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης να παρουσιάσει πρωτοβουλία για την επιβολή εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία. «Δεν μπορεί να φοβούνται οι Έλληνες πολίτες ότι ευρωπαϊκά όπλα που πωλούνται στην Τουρκία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας. Αυτό είναι αδιανόητο και πρέπει να σταματήσει».

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε από τον κ. Βαρβιτσιώτη και την  κυβέρνηση, να συζητήσει το θέμα της νέας ειδικής σχέση ΕΕ Τουρκίας καθώς « η Ευρωπαϊκή προοπτική είναι μια χίμαιρα,» τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε έναν γόνιμο διάλογο, ώστε αυτή η ειδική σχέση, που θα βασιστεί στην αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης, να εμπεριέχει αυτοματοποιημένες οικονομικές κυρώσεις όταν καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της, ή παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών.

Στις 14/09 με άρθρο-παρέμβαση στα “ΝΕΑ”

  • “Η Τουρκία για να μεταμορφωθεί από ταραξία σε εταίρο, χρειάζονται δραστικές αποφάσεις όπως η επιβολή εμπάργκο όπλων και χρηματοοικονομικές κυρώσεις. Δεν είναι δυνατόν, όταν τον Οκτώβριο του 2019 που η Τουρκία είχε εισβάλλει στη Συρία το Συμβούλιο να είχε προτείνει να σταματήσουν τα κράτη-μέλη τις πωλήσεις όπλων προς την Άγκυρα, τώρα που απειλούνται δύο από τους 27, να μην λαμβάνονται τουλάχιστον αντίστοιχα μέτρα.”

Η “φαεινή ιδέα” της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του Ν.Δένδια ΣΗΜΕΡΑ ενώ το “Oruc Reis” πλέει ανοιχτά της Ρόδου . . .

Ο Νίκος Δένδιας, έστειλε επιστολή προς τον ούγγρο επίτροπο Διεύρυνσης, Ολιβερ Βάρελι. Σε αυτή σημείωσε ότι η Αγκυρα συνεχίζει να παραβιάζει μονομερώς, με την υιοθέτηση μη προβλεπομένων δασμολογικών, νομοθετικών και ισοδύναμων μέτρων, την τελωνειακή ένωση ΕΕ – Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει άμεσα την υιοθέτηση περαιτέρω μέτρων. Υπογράμμισε επίσης ότι ως μήνυμα αποδοκιμασίας για την κατά συρροή παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνολικής αναστολής της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ