Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: “Ανανέωση. Ριζοσπαστικός Προοδευτισμός και κοιτάμε μπροστά”

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε σημερινή συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμο του ΣΚΑΙ, ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής- ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε εφ όλης της ύλης τόσο για την υποψηφιότητα του αλλά και για θέματα της επικαιρότητας.

 

Ο κ. Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, οι οποίο ενισχύθηκαν λόγω της προηγούμενης υποψηφιότητας του το 2017. Ωστόσο, ο πιο καταφανής λόγος είναι ανάγκη ύπαρξης μια παράταξης η οποία θα είναι προοδευτική συνάμα και ρεαλιστική, ώστε να δημιουργεί τις συνθήκες να υπάρχουν λύσεις στα προβλήματα και οχι να διαχειρίζονται τα προβλήματα με μικροκομματικό όφελος. “Μέσω μιας ανανέωσης προσώπων και ένα σύγχρονο πρόγραμμα, η παράταξη μας μπορεί να παίξει αυτόν τον στρατηγικό ρόλο”.  Την αμέριστη στήριξη και τον σεβασμό προς το έργο της κ. Γεννηματά και των υπολοίπων, υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, ωστόσο ο ίδιος είναι διατεθειμένος να κάνει ακόμα περισσότερα. 

 

Σχετικά με την πτωτική κατεύθυνση που ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ τα τελευταία χρόνια, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως είναι η ώρα να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να ενισχυθεί η παράταξη, κοιτώντας πάντα μπροστά και όχι πίσω. Υπάρχουν αρκετοί που περιμένουν να γίνουν αλλαγές στον χώρο του κέντρου, έτσι ώστε να έχουν ξανά την ευκαιρία να εκφραστούν μεσα απο την παραταξη. 

 

Στην ερώτηση, αν ήσασταν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, τι θα αλλάζατε, ο κ. Ανδρουλάκης κάνει λόγο για ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι ριζοσπαστικά προοδευτικό, θα βασίζεται στην σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία και σε συνδυασμό με οικονομικά και κοινωνικά εργαλεία θα γίνει ευρέως αποδεκτό από τον ελληνικό λαό.  

Διαφήμιση

 

“Ήρθε η στιγμη να υπάρξει μια παράταξη, η οποία θα εκφράσει την πρόοδο, τον απλό λόγο και να αγκαλιάσει όλες τις αγωνίες του εθνικού λαού, σε μία περίοδο όπου οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν σημάδια φθοράς ενώ η αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα βασίζεται σε πολιτικές ακραίου λαϊκισμού.” 

 

Όσον αφορά την κριτική απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση, δεν δίστασε να σχολιάσει πως είναι υπέρ να αρθούν όλοι οι διχασμοί οι οποίοι δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και που έχουν δηλητηριάσει την πατρίδα μας και έχουν υπονομεύσει το πεδίο ενός γόνιμου διαλόγου σε μεγάλα ζητήματα. Υπογράμμισε δε, οτι το να αρθούν οι διχασμοί δεν συνεπάγεται κομματική συνεργασία. “Οφείλουμε να δώσουμε περιεχόμενο στην στρατηγική μας αυτονομία, υποστήριξε χωρίς όμως να συνεχιστούν οι διχασμοί”. 

 

Μιλώντας για την κίνηση του Πρωθυπουργού να φέρει πιο κοντά στο κέντρο την Νέα Δημοκρατία, υποστήριξε πως ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μιλάει κεντρώα όντας παράλληλα όμηρος μια πολιτικής πραγματικότητας της Νέας Δημοκρατίας ώστε να έχει εκλογικά οφέλη. Οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη παρουσιάζουν αδυναμίες και ειδικά στον τομέα της πανδημίας καθώς ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έχει μείνει στάσιμος, παρουσιάζοντας τα χειρότερα αποτελέσματα σε όλη την Ευρώπη. 

 

Διαφήμιση

Κλείνοντας, αναφέρθηκε σε εσωκομματικά θέματα όπως την ονομασία της παράταξης, τα οποία όμως όπως ανέφερε θα συζητηθούν στο Συνέδριο όταν έρθει η ώρα, ενώ οι ψηφοφόροι της παράταξης και τα μέλη θα είναι εκεί για να έναν γόνιμο διάλογο και να υποδείξουν τον σωστό δρόμο που πρέπει να πάρει η παράταξη.  Η θέση του κ. Ανδρουλάκη είναι άμεση και ευθύς. Ανανέωση ιδεών, ανανέωση προσώπων και ριζοσπαστικές αλήθειες.