Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Λοβέρδος: “Είμαι έτοιμος για την ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ”

Published

on

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε στο σάιτ Liberal και δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναδειχθεί στον κεντροαριστερό πόλο του πολιτικού συστήματος, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος είναι έτοιμος να ηγηθεί της επιστροφής της Δημοκρατικής Παράταξης.

Στη συνέντευξή του, ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για το πολιτικό σκηνικό, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, την κυβέρνηση και την προσπάθεια «καπηλείας» του Κέντρου από τον Τσίπρα, ενόψει της διαδικτυακής του ομιλίας στις 12 Απριλίου, όπου θα παρουσιάσει τις βάσεις του ιδεολογικού και πολιτικού προγράμματός του για το μέλλον του κόμματος.

«Εάν δεν υπερδιπλασιάσουμε τα ποσοστά μας, φθάνουμε αυτομάτως σε σημείο χωρίς επιστροφή. Οι εκλογές που θα ακολουθήσουν τις εκλογές με απλή αναλογική θα συμπιέσουν τα μικρότερα κόμματα. Όποιος βρεθεί ανάμεσα στις δεξιές και αριστερές συμπληγάδες θα συνθλιβεί. Τέτοια μοίρα δεν αρμόζει στο ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό επαναλαμβάνω χωρίς να κινδυνολογώ ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρέπει να γίνει δύναμη εξουσίας. Αυτή είναι η πολιτική μου υπόσχεση στους πολίτες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η χώρα, η κοινωνία και η οικονομία έχουν ανάγκη από μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση. Αυτή τη στιγμή η αντιπολίτευση είναι άυλη. Με άυλη αντιπολίτευση, όμως, η κυβέρνηση δεν δυσκολεύεται. Με κορώνες και απολυτότητες δεν σώθηκε ποτέ κανείς. Την τελευταία δεκαετία ζήσαμε εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ μια κούρσα λαϊκισμού και δημαγωγίας. Γυρίζουμε σελίδα. Το ρόλο της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης μόνο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τον παίξει με επιτυχία. Καμία σημασία για τον πολίτη δεν έχει η πλειοδοσία ανέξοδης αντιπολίτευσης. Αυτό που τον ενδιαφέρει και χρειάζεται είναι η άρθρωση εφικτών πολιτικών και ο αποτελεσματικός έλεγχος της κυβέρνησης για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τόσο οι πολίτες όσο και η χώρα», πρόσθεσε.

Ο κ. Λοβέρδος περιγράφει, μάλιστα, συνοπτικά, το δικό του πολιτικό μήνυμα στη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ:

«Είναι δύσκολο να συμπυκνώσει κανείς ένα ολόκληρο πολιτικό αφήγημα στις λίγες γραμμές μιας απάντησης. Και επιπλέον δεν αρέσκομαι σε μεγαλοστομίες και μεγαλαυχίες. Από τη φύση μου είμαι άνθρωπος της δράσης. Απαντώ, ωστόσο, αμέσως και επιγραμματικά στο ερώτημά σας: το κόμμα θα γίνει εκφραστής της μεταρρυθμιστικής αντιπολίτευσης και ταυτοχρόνως θα αρθρώνει πρόταση εξουσίας. Θα απευθυνθούμε σε όλους τους πολίτες και όχι στα στενά σημερινά μας πλαίσια του 6-8%. Θα αναπροσαρμόσουμε τις πολιτικές μας σε καίρια θέματα, όπως αυτά της ασφάλειας και της μετανάστευσης. Θα αλλάξουμε τον κλειστό σημερινό τρόπο της κομματικής λειτουργίας. Θα μπούμε με καίριο και δυναμικό τρόπο ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτοπίζοντας τους πρώτους από το χώρο του Κέντρου και τους δεύτερους από το χώρο της Κεντροαριστεράς. Και, πάντως, όποιος πολίτης θέλει να ακούσει τις βάσεις του ιδεολογικού και πολιτικού προτάγματος για το κόμμα μας, ας παρακολουθήσει τη διαδικτυακή ομιλία μου στις 12 Απριλίου στις 6:00 το απόγευμα, σε εκδήλωση μαζί με τους εξαίρετους φίλους Α. Δημόπουλο, Κ. Μποτόπουλο, Θ. Παπαθεοδώρου, Γ. Σιακαντάρη»

 

ΠΗΓΗ: “ΤΟ ΚΑΡΦΙ”

Advertisement