Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν τρία άτομα για το δυστύχημα στην Εύβοια με τρεις νεκρούς από ηλεκτροπληξία

Δημοσιεύτηκε

στις

Στον εισαγγελέα της Χαλκίδας οδηγήθηκαν σήμερα λίγο μετά τις 10:00 το πρωί οι τρεις συλληφθέντες για το τραγικό δυστύχημα που έγινε χθες στην Εύβοια, με τρεις νεκρούς από ηλεκτροπληξία. Πρόκειται για τον εργοδηγό, τον υπεύθυνο μηχανικό του έργου, αλλά και την επιβλέπουσα στις εργασίες οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Αρχές είχαν προχωρήσει σε προσαγωγές των τριών στελεχών που φέρονταν ως εμπλεκόμενοι, που στη συνέχεια έγιναν συλλήψεις και έτσι οδηγούνται στον εισαγγελέα. Ωστόσο, η έρευνα για να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία με τους τρεις νεκρούς στο χωριό Γυμνό της Ερέτριας και τα αίτια που την προκάλεσαν παραμένει ακόμη σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία σημειώθηκε χθες το μεσημέρι όταν 4 μέλη συνεργείου εργολάβου που συνεργάζεται με τη ΔΕΔΔΗΕ κάτω από συνθήκες που δεν έχουν φωτιστεί πλήρως χτυπήθηκαν από ηλεκτρικό ρεύμα υψηλής τάσης κατά τη διάρκεια εργασιών υπογειοποίησης του δικτύου. Τα 3 άτομα σκοτώθηκαν επί τόπου και ο 4ος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Νεκροί είναι ένας 45χρονος εναερίτης πατέρας τριών παιδιών, ένας 43χρονος και ένας 55χρονος επίσης πατέρας τριών παιδιών. Σημειώνεται ότι ο τέταρτος εργαζόμενος, που είναι τεχνικός 32 ετών, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Σχόλιο του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ, Νάσου Ηλιόπουλου:

Τρεις εργολαβικοί εργαζόμενοι, σε έργο του ΔΕΔΔΗΕ, έχασαν χθες τη ζωή τους και άλλος ένας έχει τραυματιστεί σοβαρά σε εργατικό ατύχημα. Η κυβέρνηση συνειδητά έχει διαλύσει την επιθεώρηση Εργασίας και ταυτόχρονα σκοπεύει να παραχωρήσει την επίβλεψη δημοσίων έργων σε ιδιώτες. Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών έχει τραγικά αποτελέσματα και στο ζήτημα της Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία. Άλλη μία εγκληματική επιλογή μιας επικίνδυνης κυβέρνησης.

Σχόλιο του Εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ, Παύλου Χρηστίδη:

Θρηνούμε τη ζωή των τριών συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους, πάνω στο καθήκον, στην Ερέτρια. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ: 

Το τραγικό εργατικό “ατύχημα” στο Γυμνό Ευβοίας, με θύματα 3 νεκρούς εργάτες κι έναν ακόμη τραυματία, που εκτελούσαν εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ, είναι ένα ακόμη στυγνό εργοδοτικό έγκλημα.

Δεν φταίει ούτε η τύχη, ούτε η “κακιά” στιγμή. Είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και της εντατικοποίησης της εργασίας, που οδηγεί σ’ αυτά τα εγκλήματα κι αυξάνει τη λίστα των εργατών που χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται στον βωμό του κέρδους. Είναι επίσης το αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης και εργολαβοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ, που προωθείται χρόνια τώρα από όλες τις κυβερνήσεις, στο πλαίσιο της πολιτικής “απελευθέρωσης” της ενέργειας.

Διαφήμιση

Απαιτείται η άμεση απόδοση των ευθυνών τόσο στον ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος έχει την ευθύνη για το δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης, όσο και στον ΑΚΤΩΡ, τον εργολάβο, που πραγματοποιούσε για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ τις εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα.

Η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των τριών θυμάτων του εργατικού εγκλήματος στο Γυμνό και εύχεται ταχεία ανάρρωση στον τραυματία.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

 

«Να διερευνηθούν οι συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος στην Ερέτρια και τα μέτρα προστασίας που είχε λάβει ο εργολάβος»

 Δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που αποδείχθηκε ότι οι ιδιώτες εργολάβοι της ΔΕΔΔΗΕ δεν είχαν κόψει ως όφειλαν τα κλαδιά των δέντρων που βρίσκονταν δίπλα σε καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα στην πρόσφατη κακοκαιρία να μείνουν χωρίς ρεύμα για αρκετές ημέρες ολόκληρες περιοχές της Αττικής.

Τότε είχαμε επισημάνει ότι με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και την ανάθεση σε ιδιώτες εργολάβους μιας σειράς από κρίσιμες εργασίες της, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τους εργαζόμενους της εταιρείας από πλημμέλειες εταιρειών που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το κέδρος και έναν ανύπαρκτο ελεγκτικό κρατικό μηχανισμό.

Σήμερα δυστυχώς υπήρξε ένα τριπλό εργατικό δυστύχημα με εναερίτες ιδιώτη εργολάβου στην Ερέτρια, που έχασαν τη ζωή τους εκτελώντας εργασίες για αποκατάσταση βλάβης. Απαιτούμε να διερευνηθούν  όλες οι συνθήκες του δυστυχήματος και το κατά πόσο είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από τον εργολάβο. Παράλληλα πρέπει να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι και το πλαίσιο, όσο οι μνημονιακές κυβερνήσεις επιμένουν να παραδίδουν σε ιδιώτες τα δημόσια αγαθά και τα δίκτυα.

Διαφήμιση