Ανδρέας Λοβέρδος: “Σε καμία περίπτωση δεν έχει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ σε “Προοδευτική Διακυβέρνηση” του τόπου”

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο “Political Press”, έκανε λόγο για την ανάγκη να μαζέψει τις δυνάμεις της η παράταξη, γιατί μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ενδεχόμενο Προοδευτικής Διακυβέρνησης στην χώρα.

 

Έκανε λόγο για  δύο  βασικούς κινδύνους στον προγραμματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τον εμβολιασμό και την διαχείριση της πανδημίας ενώ σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, ο Κος Λοβέρδος τόνισε σχετικά: “Έχω κατ’ επανάληψη διατυπώσει την άποψη οτι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που δημιούργησε η πανδημία είναι συγχρόνως ένα μεγάλο χαλί, κάτω από το οποίο η κυβέρνηση αποκρύπτει μεγάλες αδυναμίες και προβλήματα. Όταν αυτή η κατάσταση τελειώσει, θα υπάρξει οικονομικό και κοινωνικό Big Bang. Εκεί ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του, σύμφωνα πάντα με τις αρμοδιότητές του βεβαίως. ” 

Στα περί “προοδευτικής διακυβέρνησης” είπε: “Θα είμαι απολύτως σαφής και θα ξεκαθαρίσω οτι σε καμία μορφή προοδευτικής διακυβέρνησης δεν έχει θέση η πολιτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί σύνθεση και επιτομή λαϊκισμού και δημαγωγίας, ανικανότητας και ανευθυνότητας. Στο σημαντικό αυτό εγχείρημα πρωταγωνιστικό ρόλο μόνο η παράταξή μας μπορεί να διαδραματίσει. Αφού βεβαίως αυξήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τις δυνάμεις της.” 

 Αρνήθηκε, στην συνέχεια της συνεντευξής του, οποιονδήποτε συσχετισμό για “δολοφονία χαρακτήρα”  και τον παραλληλισμό “NovartisGate-Folli-Follie”  αφού, όπως τόνισε, δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους  οι εν λόγω υποθέσεις και δεν είναι πάγια πολιτική της προοδευτικής παράταξης η απόπειρα “δολοφονίας χαρακτήρων”.  

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και τις “χαμηλές πτήσεις του ΚΙΝΑΛ” είπε: “Είναι γεγονός οτι το πολιτικό μήνυμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δεν διαχέεται επαρκώς στην κοινωνία και έτσι το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου του 2019 και τα ευρήματα των τρεχουσών δημοσκοπήσεων είναι αναντίστοιχα με τις πραγματικές δυνατότητες του χώρου και των στελεχών της παράταξής μας. Τούτων δοθέντων κανένας και καμία δεν μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος και επαναπαυμένος. Είναι προφανές οτι όλοι μας οφείλουμε να προσπαθήσουμε περισσότερο. Μας αξίζουν πολύ περισσότερα.”

 

Ενώ, για τα εσωκομματικά του Κινήματος Αλλαγής και την υψηλή δημοφιλία του ίδιου για την ανάδειξη νέου Προέδρου του κόμματος είπε: “Για τον πολιτικό η επιδοκιμασία των πολιτών είναι πάντοτε τιμητική. Αποτελεί, όμως, σταθερή επιλογή μου κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας να κρατήσω έξω από τον δημόσιο διάλογο τέτοιου είδους θέματα. Σε ό,τι με αφορά αυτά τα ζητήματα έχουν αυτή τη στιγμή αυστηρά εσωκομματικό χαρακτήρα. Σήμερα οι Έλληνες δίνουμε τη μάχη με τον φονικό ιό. Όλα τα υπόλοιπα στην ώρα τους.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ