Ανδρέας Σπυρόπουλος: Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχουμε όραμα για μια Ελλάδα ευημερίας και προοπτικής για όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά

O νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, με άρθρο του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” έδωσε το δικό του μήνυμα για την νέα εποχή στην Δημοκρατική Παράταξη

Σχετικά με το συνέδριο δήλωσε: “Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ολοκλήρωσε πριν από λίγες μέρες την πρώτη φάση της θεσμικής του αναμόρφωσης που άρχισε τον περασμένο Δεκέμβρη με την εκλογή της νέας ηγεσίας. Με ανοικτές και διαφανείς διαδικασίες δώσαμε τη δυνατότητα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη να αποφασίσει ακηδεμόνευτα για το μέλλον του Κινήματος. Ο προοδευτικός κόσμος αγκάλιασε τη νέα μας προσπάθεια και έστειλε ισχυρό μήνυμα Ανάγεννησης της Δημοκρατικής Παράταξης.”

Ενώ στη συνέχεια παρουσίασε τους στόχους που έχει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: “Στόχος είναι πλέον να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε την κατάρτιση ενός ρεαλιστικού και συνάμα οραματικού προγραμματικού πλαισίου που θα απαντά στις αγωνίες του ελληνικού λαού αλλά θα βάζει και τις βάσεις για μια ανθεκτική οικονομία και κοινωνία. Ενώ στη συνέχεια σχολίασε πως “δεν θα ακολουθήσει τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια στείρα, τοξική και άκρως αντιπαραγωγική αντιπαράθεση. Αλλά θα καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις που στοχεύουν στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και όχι σε ψεύτικες συγκρούσεις για μικροκομματικά οφέλη.”

Αναφορικά με τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής  κρίσης τόνισε: “Προτείναμε εξαρχής τη φορολόγηση των υπερεσόδων των εταιρειών ενέργειας αλλά τότε η κυβέρνηση, μας κατηγορούσε για λαϊκισμό.  Επίσης, έχουμε τονίσει την ανάγκη για τη δίκαιη πράσινη μετάβαση, με τη διάχυση της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, με φωτοβολταϊκά στις στέγες – πρόταση που υιοθέτησε και η Επιτροπή με το πρόγραμμα REPowerEU.”

Ενώ για το κρίσιμο ζήτημα της αύξησης του πληθωρισμού: “Ο πληθωρισμός αποτελεί ενάν ακόμα βραχνά για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πλήττει την αγοραστική δύναμη των πολιτών, ιδίως των πιο ευάλωτων, και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Προφανώς οι αιτίες της ανόδου των τιμών είναι εξωγενείς αλλά η αναβλητικότητα της κυβέρνησης έχει επιδεινώσει το πρόβλημα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε σταθερά υψηλότερο πληθωρισμό από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη. Οι έλεγχοι στην αγορά είναι ανεπαρκείς και διεξάγονται με επικοινωνιακούς όρους. Τα υπερέσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ, λόγω των ανατιμήσεων, δεν επιστρέφονται στους πολίτες μέσω στοχευμένων μειώσεων σε βασικά αγαθά. Αλλά και στο ράλι της ανόδου της τιμής των καυσίμων, η κυβέρνηση παραμένει θεατής, τη στιγμή που άλλα κράτη-μέλη προβαίνουν σε μειώση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.”

Σχετικά με τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ουσιαστικό “Restart” στην οικονομία τονίζει: “Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προτάσσουμε το δημόσιο συμφέρον, την προστασία των πιο ευάλωτων και τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου. Γι’ αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι οι πόροι που θα εισρέυσουν στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να αξιοποιηθούν με βάση διαφορετικές προτεραιότητες. Με εκτεταμένα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας που θα αυξήσουν την προσφορά στέγης και θα μειώσουν τις τιμές των ενοικίων για τους νέους ιδίως ανθρώπους που τώρα κάνουν τα πρώτα βήματα στη ζωή τους. Με παραγωγικές επενδύσεις που θα αυξάνουν την εθνική προστιθέμενη αξία και θα διασφαλίζουν πολλές και καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέο πλούτο ώστε να στηρίξουμε και το κοινωνικό κράτος που αποτελεί πυλώνα συνοχής και προόδου.”

Ενώ κλείνοντας αναφέρει: “Για εμάς λοιπόν υπάρχει και άλλος δρόμος που υπηρετεί το όραμά μας για μια Ελλάδα ευημερίας και προοπτικής για όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ