Άνοιγμα Σχολείων: Έκθετη η κυβέρνηση, “σε πανικό” οι “προτάσεις” του ΣΥΡΙΖΑ – Μόνη αξιόπιστη φωνή το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Το Κίνημα Αλλαγής υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη και με “άρωμα” ανανέωσης, παραδίδει “μαθήματα” πολιτικής υπευθυνότητας και αποτελεί “φάρο” ελπίδας στο ελληνικό κοινοβούλιο. Μακριά από την λογική της επικοινωνιακού τύπου σύγκρουσης και με ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, η αξιόπιστη αντιπολίτευση που ασκεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δημιουργεί τις προοπτικές για την δυναμική επάνοδο της Δημοκρατικής Παράταξης. 

Την ώρα που στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν για μία ακόμη φορά να ακολουθήσουν την καταστροφική πορεία του “όχι σε όλα” και της δομικής αντιπολίτευσης χωρίς προτάσεις και εναλλακτικές λύσεις, η Χαριλάου Τρικούπη αποδεικνύει για μία φορά με τις πράξεις της ότι αποτελεί το βασικό πυλώνα της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα,πιάνοντας τον παλμό της κοινωνίας.

Ειδικότερα, το Κίνημα Αλλαγής αφού συνεκτίμησε όλα τα δεδομένα τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων, θέτοντας ταυτόχρονα κάποιες – κατά την άποψη του – σημαντικές προϋποθέσεις που άπτονται της ασφάλειας κατά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Μ’ αυτό τον τρόπο η νέα ηγεσία του κόμματος αποδεικνύει πως διαθέτει ένα σύγχρονο αντιπολιτευτικό λόγο, ελκυστικό στο χώρο του κέντρου και στους μετριοπαθείς της σοσιαλδημοκρατίας, σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα και την ηγετική του ομάδα που εγκλωβισμένοι στο παρελθόν και στα δίχτυα της εξουσιομανίας μετατοπίζονται όλο και προς τα αριστερά άκρα, κάνοντας το ενα μετά το άλλο σοβαρά στρατηγικά λάθη που θα κοστίσουν στο άμεσο μέλλον.

Είναι πλέον σαφές πως η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί σε κάθε ευκαιρία να αναδείξει την ειδοποιό διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ και με τον αέρα ενός δυναμικού comeback που της δίνουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις ανεβάζει στροφές προκειμένου να διεκδικήσει πολύ σύντομα με αξιώσεις το ρόλο που διαδραμάτισε για δεκαετίες, δείχνοντας σε όλους, πως με την επάνοδο της Δημοκρατικής Παράταξης, η Ελλάδα, σύντομα, μπορεί να αποκτήσει επιτέλους Προοδευτική Διακυβέρνηση. Ένας ασόβαρος ΣΥΡΙΖΑ, μια ανίκανη κυβέρνηση ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ