Αποκαλυπτική συνέντευξη της Φ.Γεννηματά στα “ΝΕΑ”: “Αν δεν υπήρχε το Κίνημα Αλλαγής δεν θα υπήρχε και ΠΑΣΟΚ σήμερα.”

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», παραχώρησε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. 

 

Μεταξύ άλλων δήλωσε: “Ζητώ την νέα εντολή για να κατακτήσουμε τον κοινό μας στόχο. Στις εθνικές εκλογές που έρχονται η παράταξη μας να αναδειχθεί  και πάλι ισχυρή, πρωταγωνιστής, εγγυητής της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου. Όπως μας αξίζει.Στόχος όμως που προϋποθέτει την ενότητα, την καθαρή προοδευτική ταυτότητα, την αυτόνομη πορεία μας απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.” 

Ενώ στη συνέχεια, σημειώνει: “Διασφάλισα την ενότητα, ενίσχυσα τις δυνάμεις της, οδήγησα στον υπερδιπλασιασμό των εκλογικών ποσοστών της, με συνεχείς πολιτικές πρωτοβουλίες και προτάσεις για όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου, όπως αναγνωρίζουν ακόμη και οι αντίπαλοι μας. Όσοι βάλαμε πλάτη, ενώσαμε δεν διαιρέσαμε, προσθέσαμε δεν αφαιρέσαμε. Κάναμε τον κόσμο να νοσταλγεί και όχι να βρίζει το ΠΑΣΟΚ. Η παράταξή μας μεγαλώνει από αναμέτρηση σε αναμέτρηση.”

 

Για τις εσωκομματικές υπογράμμισε: “Πιστεύω ότι αυτή η εκλογική διαδικασία είναι εξόχως πολιτική. Όποιος νομίζει ότι θα μεταβληθεί σε επικοινωνιακό show είναι βαθιά νυχτωμένος.
Εγώ εξακολουθώ να δείχνω τον ήλιο και κάποιοι λυπάμαι που κοιτάζουν το δάχτυλο. Όλοι οι υποψήφιοι οφείλουν να τοποθετηθούν καθαρά και να παρουσιάσουν  θέσεις πάνω στα κρίσιμα ζητήματα. Εκεί θα κριθούμε όλοι. Εκεί θα αποκαλυφθούν οι  πολιτικές διάφορες μας. Κανείς δεν θα συνεχίσει να πορεύεται  κρυπτόμενος. Ούτε είναι αποδεκτό υποψήφιος Πρόεδρος του κόμματος, να αντιπολιτεύεται το κόμμα του και όχι την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κανένας δεν θα ξεγελάσει τον κόσμο της παράταξης.”

 

 

Για την εποστροφή στο ΠΑΣΟΚ: “Είναι ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Αρκετά με τα απαράδεκτα επικοινωνιακά κόλπα.

Αν δεν υπήρχε το Κίνημα Αλλαγής δεν θα υπήρχε και ΠΑΣΟΚ σήμερα. Θα είχε πνιγεί υπερχρεωμένο υπό το βάρος των επιθέσεων και των συκοφαντιών από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πήρα τα ρίσκα και το κόστος για την αναγκαία υπέρβαση, κάτι που ισχύει επιτακτικά και σήμερα. Αυτό όποιος διεκδικεί την ηγεσία οφείλει να το γνωρίζει πολύ καλά.

Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έφυγε. Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ φωτίζει το δρόμο μας.
Πορευόμαστε με τις αρχές και τις αξίες του, τιμούμε και αναδεικνύουμε την διαχρονική πορεία του.”

 

Ενώ για τις δηλώσεις Τσίπρα ανέφερε μεταξύ άλλων: “Πρόκειται για τυχοδιωκτισμό. Νομίζουν ότι θα κερδίσουν κάτι μιμούμενοι τα χρώματα και τα συνθήματα μας. Μάταιο. Απλά εκτίθενται. Δείχνουν την πολιτική τους φτώχεια.”

 

Για τις πρόωρες εκλογές: “Μητσοτάκης , Τσίπρας και τα παπαγαλάκια τους επιχειρούν να στήσουν ένα τεχνητό δίπολο στις εκλογές, να πολώσουν για να κρύψουν την γύμνια της πολιτικής τους. Κοινή τους επιδίωξη η συρρίκνωσή μας. Χρειάζεται Αλλαγή πολιτικών συσχετισμών, που αρχίζει να γίνεται κοινωνικό αίτημα, ισχυρό Κίνημα Αλλαγής . Εμείς είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη δεξιά.
Εμείς δεν θα γίνουμε ορντινάντσα κανενός. Μόνο στο πλαίσιο της δικής μας εντολής, μετά από   ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και με πρωταγωνιστικό ρόλο μπορούμε να  επιβάλλουμε προοδευτικές λύσεις στη διακυβέρνηση της χώρας.”

 

Ενώ σχετικά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη: “Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει πια το βαθιά συντηρητικό πρόσωπο της.


Το δήθεν επιτελικό κράτος αποδείχθηκε αδύναμο και ανίκανο να προσφέρει λύσεις ,να προστατεύσει τους πολίτες .Διακρίνεται μόνο στις μπίζνες και στις απευθείας αναθέσεις. Αναστηλώνει κομματικό κράτος.

Ο ανασχηματισμός επικύρωσε την δεξιά στροφή. Και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους είχαν ακόμη αυταπάτες περί δήθεν κεντρώου Μητσοτάκη”

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ