Αποκλειστικό: Project δυνατά ψηφοδέλτια στην Χ.Τρικούπη – Άπαντες στον αγώνα διεκδίκησης ψήφου της κοινωνίας

Ρεπορτάζ Γαβρής Άγγελος

Στην Χαριλάου Τρικούπη 50 , επικρατεί “αναβρασμός”. Όχι από τους “εσωστρεφής” , από τους άλλους, τους ωραίους αναβρασμούς, τους σωστούς για την  ουσιαστική άνοδο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Κι αυτό οφείλεται εν πολλοίς , όχι στις δημοσκοπήσεις , μα στο κλίμα της ανανέωσης που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα και της ανόδου των σοσιαλδημοκρατικών αξιών σε συνδυασμό με το “ξεμπρόσθιασμα” ενός “Βολικού Διπόλου” εξουσίας που εδώ και μια δεκαετία, στόχος τους ξεκάθαρος ήταν το μικροκομματικό όφελος με την ταυτόχρονη προσπάθεια “άλωσης” του κέντρου και της κεντροαριστεράς, του χώρου που παραδοσιακά κατείχε το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα με τις δράσεις του κόμματος για εκσυγχρονισμό των μεθόδων επικοινωνίας με την ισχυρή λαϊκή βάση που έσπευσε να συμμετάσχει στις εσωκομματικές διαδικασίες σε περίοδο πανδημικής κρίσης και απαξίωσης της πολιτικής , όπως για παράδειγμα την “ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ” για την οποία θα μιλήσουμε ενδελεχώς σε επόμενο θέμα, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον project που θέτει τον πολίτη, τον προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη, όχι “απέναντι” ως παρατηρητή των εξελίξεων μα του δίνει ουσιαστικό βήμα και λόγο στις διαβουλεύσεις που κάποτε γίνονταν πίσω από κλειστές πόρτες, γίνεται έντονος διάλογος για το πως θα πορευθεί το κόμμα σε ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών.

Γιατί παρόλο που από την κυβέρνηση διατείνονται πως “θα ολοκληρωθεί η 4ετία” , εκδίδουν ΦΕΚ στο Υπουργείο Εσωτερικών που οριοθετούν τον τρόπο και τους χώρους που θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές. Πρόσφατο ΦΕΚ στις 16/2 με υπογραφή του Κ.Βορίδη….

Στην Χ.Τρικούπη  εννοούν ουσιαστικά πως το πολιτικό αφήγημα που εξέλεξε πανηγυρικά Πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, θα αποτελέσει την βάση για κάθε επιλογή: “Ανανέωση-Πολιτική Αυτονομία-Ενότητα”.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα δημιουργηθούν ψηφοδέλτια “βολικά” για πρόσωπα, ούτε πως θα υπάρξουν “μηχανισμοί” και τηλέφωνα για να βγει μπροστά ο “εκλεκτός” που τυχόν θα βόλευε μια ηγεσία. Εδώ δεν υπάρχει ηγεσία που “βολεύει και βολεύεται”, εδώ υπάρχουν πρόσωπα και υψηλόβαθμα στελέχη που έδωσαν την μάχη του σταυρού όταν όλοι ήταν “απέναντι”, όταν το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής ήταν “εκτός των φώτων της δημοσιότητας” και προσπαθούσε να “επουλώσει τις πληγές του” μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εσωστρέφειας. Με βάση το παράδειγμα τόσο του Προέδρου όσο και του “στενού κύκλου” , δεν μπορεί κανείς ποτέ να πει πως θα ακολουθηθεί η λογική της δημιουργίας ψηφοδελτίων με “στρατηγική” μικρού κόμματος.

Τουναντίον, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΣ στο ποιός θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής του κόμματος. Tι σημαίνει αυτό; Πως θεσμικά και βάσει καταστατικού, ΜΟΝΟ ο Γραμματέας του Κόμματος δεν θα έχει την δυνατότητα να κατέβει για Βουλευτής – εκτός και αν στο συνέδριο το οποίο περιμένουμε σίγουρα μετά τον Μάϊο, αλλάξει αυτό και έτσι, όπως στις εποχές του κραταιού ΠΑΣΟΚ, ο Γραμματέας του κόμματος μπορούσε να είναι ταυτόχρονα και βουλευτής.

Για να το αναλύσουμε λίγο παραπάνω: Σε πρόσφατη φερόμενη ως “διαρροή” διαβάσαμε σε δημοσιεύματα πως τα πρόσωπα σε θέσεις – κλειδιά , δεν θα δώσουν την μάχη του σταυρού με… “απόφαση Ανδρουλάκη”. Αυτό δεν ισχύει. Στόχος είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ισχυρό έρεισμα στην κοινωνία  επομένως αυτό μπορεί να επιτευχθεί ΜΟΝΟΝ με την δυναμική κάθοδο στις εκλογές προσώπων που αυτή την στιγμή βρίσκονται στο προσκήνιο.

Με στόχο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να φτάσει ή να ξεπεράσει του 50 βουλευτές, για αρχή, τότε μιλάμε για ένα blend-in των νέων προσώπων που έχουν θέσεις-κλειδιά στην Χ.Τρικούπη και την Κοινοβουλευτική Ομάδα (εντός και εκτός Κ.Ο) με αυτούς που έχουν ήδη δώσει την μάχη του σταυρού και πέτυχαν την είσοδό τους στη Βουλή όσο και με αυτούς που δεν τα κατάφεραν. Και σε όλα αυτά, μην ξεχνάτε τους Υποψήφιους Προέδρους που δεν ήταν μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ξεκάθαρα ο Παύλος Χρηστίδης και ο Παύλος Γερουλάνος κινητοποιούνται για την βουλευτική τους υποψηφιότητα, ο καθείς στην περιφέρεια της Αττικής που τον ενδιαφέρει..

Μιλάμε πλέον για ένα ξεκάθαρο “στοίχημα” της νέας εποχής στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Το στοίχημα είναι ο εσωτερικός ανταγωνισμός να φέρει “καρπούς” και όχι εσωστρέφεια και γιατί άλλωστε να φέρει εσωστρέφεια αφού πλέον η δυναμική της Δημοκρατικής Παράταξης έχει υπερδιπλασιαστεί και επόμενος ξεκάθαρος στόχος είναι η διεκδίκηση της διακυβέρνησης της χώρας , το έχει δηλώσει ξεκάθαρα ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του, μίλησε ανοιχτά για “σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση”, και ξέρετε τί; Το εννοεί! Η ελπίδα φουντώνει ανάμεσα στους δημοκρατικούς πολίτες και επιτέλους, ο ήλιος ανατέλλει για αυτή τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ