Connect with us

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΑΛ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: “Μυρίζει μπαρούτι” στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ορίστηκε ομόφωνα από την ΕΔΕΚΑΠ, να διεξαχθεί την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου. Στην συνεδρίαση αυτή, μεταξύ άλλων, αναμένεται να κυρωθούν οι υποψηφιότητες, να οριστούν με ακρίβεια και σαφήνεια οι διαδικασίες και να επιτευχθεί η συμφωνία για την ανοικτότητα των διαδικασιών.

Απο νωρίς, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν “ξεκινησε καλά” με υποψήφιους να δηλώνουν πως ενημερώθηκαν “κατόπιν εορτής” για την απόφαση αναβολής της, ήταν προγραμματισμένη στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Εδώ και λίγο καιρό, από τοποθετήσεις υποψηφίων, διακρίνουμε πως οι εντάσεις ανεβαίνουν κατακόρυφα. Με “σπόντες”, εκατέρωθεν, με ονοματολογία, λάβαρα του πρόσφατου παρελθόντος και συγκέντρωση υπογραφών … δια τηλεφώνου για την στήριξη των υποψηφιοτήτων, όλα δείχνουν πως η συνεδρίαση αύριο ξεκινά με “στραβό το κλίμα”.

Με βάση έγκυρη πληροφόρηση του THE SOCIALIST, το καταστατικό αναμένεται να αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ των υποψηφίων. Και δη, καθότι, όπως πληροφορούμαστε, εκ των υποψηφίων, δυσκολεύεται να μαζέψει τις απαιτούμενες υπογραφές – χρειάζεται είτε υπερψήφιση από την Κεντρική Επιτροπή είτε 5.000 ενυπόγραφες επιστολές από μέλη – στελέχη του Κινήματος Αλλαγής που να στηρίζουν τον υποψήφιο για να θεωρηθεί και επίσημα, υποψήφιος Πρόεδρος κάποιος, μέχρι τότε, είναι “ενδιαφερόμενος”.  Σημείο “τριβής” γιατί, από την άλλη πλευρά, το μητρώο στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, είναι “ελλειπές” και ανενημέρωτο από την τελευταία εσωκομματική εκλογική διαδικασία. Τουτ έστιν, πως 217.000 επίσημα ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής “αγνοούνται”. Όχι σκόπιμα βεβαίως, μα φυσικά, η 2χρονη πανδημική κρίση σε συνδυασμό με την ομολογούμενη “απάθεια” των Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής – όχι στο σύνολο, μα δυστυχώς, στην πλειονότητά τους – δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα στην ανανέωση καρτών-μελών της παράταξης. Αυτό δυσκολεύει πολύ στο να πάει κανείς “by the book” , από την άλλη όμως, απαιτείται διαφάνεια και δεσμευτικότητα πως με την εγγραφή τους, είναι πλέον ενγνωσμένα, μέλη του ΚΙΝΑΛ, οι ψηφοφόροι που θα προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες….

Δεύτερο σημείο “τριβής” αποτελεί το ποσό της εγγραφής στις λίστες των μελών του Κινήματος Αλλαγής και το ποσό που καλείται να πληρώσει ο ψηφοφόρος για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην κάλπη που θα αναδείξει τον επόμενο ή την επόμενη Πρόεδρο της παράταξης. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το ποσό υπολογίζεται περί τα 5ευρώ κατά άτομο και σε αυτό συνυπολογίζεται η “συνδρομή” στον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας αφού θα χρησιμοποιηθεί υπερσύγχρονο λογισμικό στις διαδικασίες που να εγγυάται την ασφάλεια και την ομαλότητα στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία.

Σε μια ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ πληροφορία τώρα, που μένει να δούμε αν θα πραγματοποιηθεί στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής: 

Όπως όλα δείχνουν, στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά, φέρεται να ετοιμάζεται κείμενο 5 σημείων. Δείτε το ως ένα εκλογικό “προγαμιαίο συμβόλαιο” πίστης και ενότητας μεταξύ των υποψηφίων Προέδρων. Στόχος να διασφαλιστεί σε 5 βασικούς πυλώνες, η ενότητα, η αυτονομία , η υποστήριξη οποιουδήποτε ή οποιασδήποτε Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής την “επόμενη ημέρα των εκλογών”, η δέσμευση πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ουδείς θα “αποσχιστεί” από την παράταξη αν δεν λάβει αυτό που διεκδικεί στην κάλπη και ένας πέμπτος πυλώνας είναι η πίστη στο “ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ” ως πολιτικό φορέα Προόδου που μπορεί να διεκδικήσει την διακυβέρνηση της χώρας.

Διαφήμιση

Όλα αυτά, μένει να επιβεβαιωθούν ή και όχι, για πολλούς λόγους, στην Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που αναμένουμε άπαντες με ενδιαφέρον…