Απόλυτη δικαίωση του ΡΕΠΟΡΤΑΖ του THESOCIALIST – Το “παρασκήνιο” της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής

Λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση  της Κεντρικής Επιτροπής, τηρώντας πιστά την δημοσιογραφική δεοντολογία, διασταυρώνοντας μέχρι τέλους τις πηγές μας – χωρίς “ξερά” άρθρα ανεπιβεβαίωτα – δημοσιεύσαμε αυτό το ρεπορτάζ με τίτλο :”Μυρίζει Μπαρούτι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής”

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: “Μυρίζει μπαρούτι” στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Δυστυχώς, το δυστυχώς για την παράταξη, επιβεβαιωθήκαμε μέχρι τελευταίας γραμμής του ρεπορτάζ μας, αποδεικνύοντας πως ακόμα και στην εποχή του “κοπι παστε χωρίς πηγή”, υπάρχει “χώρος για να γίνει ρεπορτάζ”.

Αρκετά με το να ‘ευλογούμε τα γένια μας΄ όμως.

Πάμε στο προκείμενο: Η αναπόφευκτη ένταση στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής

Όλα ξεκίνησαν να δείχνουν τι μέλει γενέσθαι από τον τρόπο με τον οποίο παρατάχθηκαν τα μέλη της κεντρικής επιτροπής. Με τις “κλίκες” πλέον να είναι πεντακάθαρες, την ένταση την “εκοβες με μαχαίρι” από την ατμόσφαιρα.

Σε ομιλία της, η Φώφη Γεννηματά, μεταξύ άλλων, σημαντικών σημείων της ομιλίας της, γίνεται viral από νωρίς με μια είδηση που δεν έπαιξε στο THE SOCIALIST – προφυλάσσοντας τον χώρο μα από την άλλη, αν δεν θέλει ο χώρος να προφυλαχθεί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι – είπε πως “όποιος θέλει να μιλήσουμε για συμφωνα και φωνήεντα, να με βρει τα του εξηγήσω εγώ”. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση ισχυρής μερίδας του κοινού, καθώς και των υποψηφίων, με τον Χάρη Καστανίδη, να παίρνει τον λόγο και να απαντά σε πολύ αυστηρό ύφος σχετικά. “Είναι φράσεις αυτές; Αυτή είναι η ενότητα;” φέρεται να είπε μεταξύ άλλων.

Σε συνέχεια, η ομιλία του Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με την οικονομική ή μη προσφορά των Ευρωβουλευτων στο κόμμα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο από τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη που απάντησε σκληρά και με σαφήνεια όσο και από την Εύα Καϊλή που τοποθετήθηκε και μέσω Twitter αμέσως μετά.

Δεν έληξε το θέμα, αφού ο Γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ – ισχυρός σύμμαχος της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά – ήθελε τον “τελευταίο λόγο”.

Αναφορικά με το ψήφισμα που πέρασε εν τέλει πλειοψηφικά, και αφορά στην ανοικτότητα της συμμετοχής στην εσωκομματική διαδικασία των ψηφοφόρων μα και την κύρωση των υποψηφιοτήτων με την Φώφη Γεννηματά να δηλώνει “αμετακίνητη” σχετικά με τις 5.000 από το μητρώο στελεχών του 2017 ( αλήθεια, που είναι το μητρώο στελεχών και σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ανανεώσεις των μελών μετά και από 2 χρόνια πανδημίας; ) λίγο έλειψε να “πιαστούν στα χέρια” ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Υπεύθυνος πολιτικής υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου) με τον Υπεύθυνο Οργανωτικού, τον Σ.Μάνεση μα ο ψύχραιμος Παύλος Χρηστίδης, λειτούργησε πυροσβεστικά και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Έντονη η αντίδραση και από μέλη του Προεδρείου που αμφισβήτησαν αμέσως την “πλειοψηφία” στην ψήφιση της εισήγησης Γεννηματά, αφού – όπως αναφέρουν πληροφορίες- δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθούν αμέσως οι καρτέλες των συμμετεχόντων και αυτό προξένησε επίσης μεγάλη ένταση με βουλευτές να φωνάζουν “τσίρκο” από κάτω.

Κάποιες υποψηφιότητες, έχουν αποφασίσει να επιλέξουν την επικοινωνιακή πολιτική της έντασης, εν όψει και των πιεστικών χρονικών ορίων που έχουν όλες οι “πλευρές” μέχρι την τελική “μάχη” στις 5 Δεκεμβρίου. Το ζήτημα είναι οι “πλευρές” να θυμηθούν, όλοι, πως ανήκουν στην ίδια παράταξη και πως την επόμενη ημέρα, θα πρέπει να κοιταχτούν στα μάτια, και το κυριότερο, να κοιτάξουν την κοινωνία στα μάτια.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ