Αρνητές “Influenciers”: Στο “ηλεκτρονικό μάτι” του Νόμου οι διαχειριστές ιστοσελίδων και λογαριασμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Το «ηλεκτρονικό μάτι» του Νόμου, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ολοκλήρωσε προσφάτως το πρώτο μέρος της έρευνας του για την προέλευση και την ταυτότητα διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που διενεργήθηκε με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για τέσσερις ιστοσελίδες και για έξι λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: Διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται για τις συγκεκριμένες 10 περιπτώσεις αλλά και για άλλες που μπορεί να προκύψουν.

ΠΗΓΗ: “ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ