ΑΣΟΕΕ: Καταδικάζει το περιστατικό το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ -Παρεμβαίνει Εισαγγελέας!

Την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η επίθεση από κουκουλοφόρους κατά καθηγητή της ΑΣΟΕΕ.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Ποιους καταγγέλλει το θύμα

Τρεις συναδέλφους του ως υποκινητές της επίθεσης που δέχθηκε από κουκουλοφόρους, καταγγέλλει ο καθηγητής που ξυλοκοπήθηκε στην ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καθηγητές που «έδειξε» είναι ένας ο οποίος βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές καθώς έχει καταδικαστεί σε 7 χρόνια φυλάκιση και δύο ακόμα οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία.

Πρόκειται για τρεις καθηγητές οι οποίοι φέρονται να είχαν απασχολήσει για οικονομικής φύσεως αδικήματα.

 

Δήλωση Χαράς Κεφαλίδου, Τομεάρχη Παιδείας & Θρησκευμάτων για την επίθεση σε καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Τα απαράδεκτα περιστατικά βίας εναντίον του πανεπιστημιακού προσωπικού καταδεικνύουν το αδιέξοδο της σημερινής κατάστασης στα ΑΕΙ, καθώς επιβεβαιώνουν την αδυναμία εφαρμογής των μέτρων που ψηφίστηκαν με τυμπανοκρουσίες και καθημερινά αποδεικνύονται ατελή και αναποτελεσματικά. Το Κίνημα Αλλαγής επαναφέρει την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για την ασφάλεια των ΑΕΙ, τη μόνη εφικτή και ρεαλιστική επιλογή.

Αντίδραση και από τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ – Παναγιώτη Βλάχο

 

Ακολούθως και η αντίδραση του Γραμματέα της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής – Μανώλη Χριστοδουλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ