Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Αυτοί είμαστε εμείς. Ποιοί είστε εσείς;”. Η “Δημοκρατική Παράταξη” γράφει στο “Τhe Socialist”.

Δημοσιεύτηκε

στις

Η ομάδα που απαρτίζει την “Δημοκρατική Παράταξη”

στο Τουίτερ, γράφει για το Νο1 website ενημέρωσης του Σοσιαλδημοκρατικού χώρου, το “Τhe Socialist”:

Πριν από ένα χρόνο και κάτι, τον Απρίλιο του 2019 κάποιοι λίγοι φίλοι της Δημοκρατικής Παράταξης αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε λογαριασμό στο Twitter. Θέλαμε να δώσουμε την μάχη απέναντι στα έμμισθα τρολ των υπογείων σε Πειραιώς, Κουμουνδούρου και Μαξίμου εν όψει των εκλογικών διαδικασιών του 2019. Μάχες άνισες μιας και το δημοκρατικό twitter υπολείπεται μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ.

Σταδιακά και παρά το φτωχό πλην τίμιο αποτέλεσμα του Ιουλίου ξεκίνησε η άνοδος. Πριν λίγες μέρες ξεπεράσαμε τους 1000 ακόλουθους. Αριθμός σημαντικός για εμάς μιας και το account δεν λειτουργεί από την Χαριλάου Τρικούπη και δεν ελέγχεται από εκεί. Άλλωστε ασκήσαμε σκληρή κριτική(και ίσως το παρακάναμε) στην Φώφη για τον τρόπο που διεξήχθη το 11ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Όλο αυτό το διάστημα παλεύουμε με σφεντόνες για να κερδίσει η ιστορική αλήθεια της Παράταξης απέναντι στην νεοφιλελεύθερη και συντηρητική δεξιά και φυσικά την fake αριστερά των Καραμανλικών.

Τον τελευταίο μήνα δεχτήκαμε μια τιμητική πρόταση από το theSocialist. Το μοναδικό μέσο που στηρίζει το Κίνημα Αλλαγής και θέλει να φέρει την αλλαγή στην ενημέρωση δημοσιεύει τα κείμενα μας και αυτό μας κάνει περήφανους. Παράλληλα δημιουργήθηκε και σελίδα στο Facebook μετά από δική σας επιθυμία.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ (βέβαια δεν πιστεύουμε ότι ψήφισαν ΚΙΝΑΛ) με τους οποίους ερχόμαστε σε σύγκρουση. Αυτοί σε μεγάλο ποσοστό είναι θετικά προσκείμενοι στην Κυριάκο Μητσοτάκη και φυσικά η διαμάχη τελειώνει με το ερώτημα “Ποιοι είστε εσείς ;”

Όπως έχουμε γράψει σε παλαιότερα άρθρα μας τα άτομα που βρίσκονται πίσω από την σελίδα είναι γεννημένοι στις αρχές της δεκαετίας του 90′.

Δεν ζήσαμε τον Ανδρέα, μα τον θυμόμαστε. Δεν ζήσαμε τις νίκες του 93′ και του 96′ παρά μόνο μέσα από τις εμπειρίες των οικογενειών μας.

Είμαστε εμείς που το βράδυ της 9ης Απριλίου του 2000 κοιμηθήκαμε με την στεναχώρια στα βλέμματα των ανθρώπων μας και σηκωθήκαμε με τον “πράσινο ήλιο” της μεγάλης ανατροπής.

Διαφήμιση

Είμαστε εμείς που είδαμε ευρώ,μετρό, γέφυρες, δρόμους, νοσοκομεία και Ολυμπιακούς αγώνες. Ζήσαμε μεγαλώνοντας στα χρόνια του εκτροχιασμού κατά την Καραμανλική περίοδο, τις ήττες του 2004 και κυρίως του 2007 αλλά και τον διχασμό που κάποιοι προκάλεσαν τότε.

Είμαστε εμείς που δώσαμε το παρών στην τελευταία μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ λίγες μέρες πριν τον θρίαμβο του Οκτωβρίου του 2009. Παλέψαμε με τα δημοκρατικά και προοδευτικά ψηφοδέλτια στην Αυτοδιοίκηση τον Νοέμβρη του 2010. Είδαμε ως φοιτητές την παράταξη μας να πολεμάτε από όλους όταν η κυβέρνηση προσπαθούσε να κρατήσει την χώρα όρθια μέσω του μηχανισμού στήριξης όταν άλλοι έκαναν ασκήσεις επανάστασης στις πλατείες της οργής.

Είδαμε συντρόφους που δώσαμε μαζί την μάχη του 09′ να ψάχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ μια λύτρωση που τελικά δεν ήρθε ποτέ. Είδαμε την ανατροπή κυβέρνησης του 44% για να γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς και να πάρει υπουργεία το ακροδεξιό ΛΑΟΣ.

Είδαμε το ιστορικό ΠΑΣΟΚ να γίνεται σύμμαχος της δεξιάς σε μια παρά φύση συγκυβέρνηση (μαζί με τον Κουβέλη βέβαια στην αρχή) και από την άλλη να μας πετροβολούν. Παρά την αναγκαιότητα της τότε κυβέρνησης δεν μπορέσαμε ποτέ να μπούμε στην διαδικασία να την υπερασπιστούμε.

Το Γενάρη του ’15 είδαμε το μικρό πλέον ΠΑΣΟΚ να χωρίζεται στα δύο. Οι λόγοι γνωστοί. Επιλέξαμε την αποχή όπως και στο μαϊμού δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Σεπτέμβρη με την Φώφη η ΔΗ.ΣΥ. πήρε μια ανάσα. Η δημιουργία του νέου φορέα και η εκλογή προέδρου από 212.000 πολίτες έδωσε δυναμική. Την διετία 18–19΄ έγιναν λάθη, το 8,1% θα μπορούσε να ήταν διψήφιο αλλά είμαστε ακόμη εδώ, ζωντανοί για το επόμενο βήμα.

Είμαστε όλοι εσείς που μείνατε πιστοί στο όραμα του Ανδρέα παρά τις δυσκολίες αλλά και τις σειρήνες δεξιά και αριστερά. Μείναμε λίγοι μα αν παλέψουμε μπορούμε να γίνουμε ξανά πολλοί.

Η ομάδα διαχείρισης της Δημοκρατικής Παράταξης.

Διαφήμιση

Βρείτε την “Δημοκρατική παράταξη” στο Facebook, κάντε κλικ ΕΔΩ