Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

To “The Socialist” χορηγός επικοινωνίας στην εκδήλωση του ΣΕΓΕ και της Woman20 (20): “Η επιρροή της W20 στις ζωές των γυναικών στην Ευρώπη»

Published

on

Το Forum συνδιοργανώνεται από τον Σ.Ε.Γ.Ε. και την  Woman 20 (W20), την ομάδα εργασίας που αποτελεί την «γυναικεία φωνή» του G20 και η συζήτηση θα κινηθεί γύρω από μια ευρεία θεματολογία σχετικά με το περιβάλλον, την εργασία, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την ψηφιακή μεταρρύθμιση, την έμφυλη βία, την ισότητα των φύλων στη σημερινή κοινωνία.

Την εξαιρετική σημαντικότητα του Forum, καθώς ο Σ.Ε.Γ.Ε. αποτελεί τον πρώτο ελληνικό φορέα, που έχει την τιμή και την χαρά να συνδιοργανώσει μια δράση που πηγάζει αλλά και καταλήγει στην G20,  υπογράμμισε η Πρόεδρος του Συνδέσμου, κα Αποστολίνα Τσαλταμπάση, δηλώνοντας πως «Οι γυναίκες της Ελλάδας αποκτούν φωνή στη Σύνοδο Κορυφής του G20. Μέσω του Forum W20 που συνδιοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) ο λόγος ανήκει στις καθημερινές γυναίκες της χώρας που συμμετέχουν με την άποψή τους σε ανοιχτό διάλογο με τα παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων.»

ΣΕΓΕ

Η έναρξη της εκδήλωσης θα δοθεί με καλωσόρισμα και ομιλίες από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςκ. Μαργαρίτη Σχοινά και τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίουκ. Δημήτρη Παπαδημούλη. Θα ακολουθήσει ένα debate μεταξύ των Ευρωβουλευτών, κας Μαρίας Σπυράκη και κας Έλενας Κουντουρά, αναφορικά με θέματα ισότητας κατά τη διάρκεια του οποίου καθημερινές γυναίκες θα θέσουν τα ερωτήματά τους προς τις Ευρωβουλευτές. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με ενημέρωση σχετικά με την επανασύσταση και εκ νέου ενεργοποίηση του «Δικτύου Γυναικών Πρεσβειρών Επιχειρηματικότητας», μιας πρωτοβουλίας του Σ.Ε.Γ.Ε. υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και θα ολοκληρωθεί με τοποθετήσεις ξένων εκπροσώπων της W20, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιταλία, την Τουρκία και τον Καναδά, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα δρώμενα των χωρών τους.

Τη συζήτηση και τα πάνελ θα κατευθύνουν και θα συντονίζουν οι διακεκριμένες δημοσιογράφοι, κα. Μαρία Νικόλτσιου και κα. Έλλη Σπυροπούλου.

«Μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε και να αναλύσουμε την επιρροή της W20 σε διαφορετικά θέματα καθώς και να φτάσουμε όσο πιο μακριά το μήνυμα της ισότητας των φύλων και να μεγιστοποιήσουμε την επίδραση που θα έχει η διοργάνωση από έναν ελληνικό φορέα με πανευρωπαϊκή εμβέλεια.», προσθέτει η κα Τσαλταμπάση.

 

 Διοργανωτές 

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) είναι ένας πανελλαδικός Φορέας με προτεραιότητα την ενδυνάμωση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω συνεργασιών με αντίστοιχους αρμόδιους φορείς. Ο Σ.Ε.Γ.Ε. παρέχει στις γυναίκες επιχειρηματίες της Ελλάδας το περιβάλλον για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, προάγει τη νεανική επιχειρηματικότητα, βελτιώνει την αναγνωρισιμότητα των επιτευγμάτων τους στις επιχειρήσεις τους και προωθεί την ανάπτυξη των γυναικείων επιχειρήσεων μέσα από την έρευνα και τη πληροφόρηση.

Advertisement

Η Woman 20 (W20) είναι η επίσημη ομάδα εργασίας της G20 που εστιάζει στην ισότητα των φύλων. Ο πρωταρχικός της στόχος είναι να διασφαλίσει ότι τα θέματα των έμφυλων διακρίσεων λαμβάνονται υπόψιν και κυριαρχούν στις συζητήσεις της G20 και ότι ενσωματώνονται στη Διακήρυξη των ηγετών της G20 ως πολιτικές και δεσμεύσεις που προάγουν την ισότητα των φύλων και την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών.

Η παρακολούθηση του Forum είναι ελεύθερη για το κοινό και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους δωρεάν και εγκαίρως μέσα από την ιστοσελίδα του Σ.Ε.Γ.Ε.

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικά και αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία, λόγω της συμμετοχής ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Χορηγοί Εκδήλωσης: OECON GroupBusiness and Development Consultants
Συνεργάτες Επικοινωνίας: AlphaTVTV100/FM100 , Epixeiro.grGRTimes.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας: Vwoman.grVoria.grDionTVAtlasTVCityPortal.grUpdate TimesThes.grBusinessDaily.grThesseconomy.grThesstoday.grThesocialist.grStreetradio.grThessbombTypologos.grKonstandi MediaMusicity.gr

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνηση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310- 224440

Advertisement