Β.Κεγκέρογλου από ΔΕΘ-Helexpo: “Προτεραιότητα στην εργασία με ασφάλεια και αξιοπρέπεια!”

Σε συζήτηση που διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo και διεξήχθη χθες στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Προσαρμογή και στήριξη της εργασίας στα νέα δεδομένα» συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου. Στην ίδια συζήτηση συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ι. Βρούτσης, η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος, ο κ. Πρόεδρος του ΣΒΕ κ. Σαββάκης, ο Πρόεδρος της ΒΕΘ κ. Καπνοπώλης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Φιλιππίδης. Το πάνελ επικεντρώθηκε στο πλαίσιο προστασίας των θέσεων εργασίας τον καιρό της πανδημίας, στα μέτρα στήριξης της απασχόλησης και στην πρόνοια για κλάδους που επλήγησαν ιδιαίτερα, όπως ο τουρισμός.

Το πολιτικό – ενημερωτικό περιοδικό θα έρχεται στα mail σας κάθε μήνα μετά την συνδρομή σας ΕΔΩ: –> https://thesocialist.gr/subscription-plan

ΜΗΝ χάσετε το πρώτο μας τεύχος!

Ο κ. Κεγκέρογλου στην παρέμβασή του –μεταξύ άλλων- τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής, ως σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, τοποθετεί τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ανάγκες του, και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους στο επίκεντρο της πολιτικής.

Ειδικότερα επισήμανε:

– Την αποτυχία του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και της πολιτικής της Κυβέρνησης που, εκμεταλλευόμενη τις νέες συνθήκες, επιχειρεί να απορρυθμίσει τις εργασιακές σχέσεις και να διαμορφώσει ένα μοντέλο φθηνής, ελαστικής και απαξιωμένης εργασίας. Ομολογία της αποτυχίας του είναι η κατατεθείσα τροπολογία για επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών 100.000 θέσεων εργασίας, που είναι ανεπαρκής και αποσπασματική και υπολείπεται προγραμμάτων που ήδη ισχύουν. Πρότεινε, μάλιστα, για τη βελτίωσή του το διπλασιασμό των δικαιούχων, χρονική επέκτασή του τουλάχιστον σε ένα έτος, δέσμευση των επιχειρήσεων για διατήρηση των θέσεων εργασίας για 6 μήνες ακόμη.

– Το κοστολογημένο Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας (αντί του αποτυχημένου ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ) του Κινήματος Αλλαγής για τις επιχειρήσεις που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης, με κάλυψη από το κράτος του 40% του μισθού των εργαζομένων, με υποχρέωση διατήρησης των θέσεων εργασίας, των υφιστάμενων συμβάσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων.

– Την άμεση ανάγκη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου πλαισίου κανόνων για την τηλεργασία με μηχανισμό εφαρμογής και ελέγχου της, το οποίο θα προστατεύει απόλυτα τους μισθούς, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αντί της επιχειρούμενης από την Κυβέρνηση διακόρευσης αφενός του ν. 1264/82 που κανένα απολύτως πρόβλημα δεν έχει δημιουργήσει και αφετέρου των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής κατέληξε ότι η επιλογή της ΝΔ «να δημιουργεί εργαζόμενους σε αναστολή και εργαζόμενους σε καταστολή» βρίσκεται στον αντίποδα των πραγματικών αναγκών των πολιτών και της προτεραιότητας να κρατηθεί ζωντανή η Οικονομία και όρθια η Κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ