Χ.Αθανασίου (ΝΔ): «Κακώς καταργήθηκε η παρά φύσιν ασέλγεια» -Ζ.Δημαδάμα: “Αδιανόητο ομοφοβικό σχόλιο εν ετει 2021”

Σε μια άκρως ομοφοβική δήλωση προχώρησε χτες ο Χαράλαμπος Αθανασίου από το βήμα της Βουλής, ενόσω προήδρευε στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της Σίας Αναγνωστοπούλου προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, που έχει διατελέσει και υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά, είπε επί λέξη:

Εγώ, όμως, να πω ένα πράγμα, ότι φταίει και η νομοθεσία, κυρία Αναγνωστοπούλου, η πολιτεία, τα νομοθετήματα που έχει περάσει κατά διαστήματα, που έχουν επιτείνει τα φαινόμενα αυτά, όπως παραδείγματος χάριν –μιλάμε γενικότερα τώρα, δεν μιλάμε επί της ουσίας του θέματος- το ότι καταργήθηκε η παρά φύση ασέλγεια και εντάθηκαν αυτά τα φαινόμενα. Θυμηθείτε πότε καταργήθηκε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις.

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής αναφερόταν στο αναχρονιστικό Άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα που καταργήθηκε το 2015 

Σύμφωνα με το σκεπτικό της τότε απόφασης για κατάργησή του, το άρθρο αντιμετώπιζε «ξεχωριστά τις συγκεκριμένες πράξεις όταν αφορούν ομοφυλόφιλα άτομα παρόλο που υπάρχουν διατάξεις γενικότερες και άρα εισάγει διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων, ενώ θέτει διαφορετικό όριο ηλικίας για τις ομοφυλοφιλικές και τις ετεροφυλοφιλικές σχέσεις».

Ζέφη Δημαδάμα -Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου Κινήματος Αλλαγής: 

Μόνο ντροπή για το Χαρ. Αθανάσιου Βουλευτή της ΝΔ και Β’ Αντιπρόεδρο της Βουλής!
Αδιανόητο ομοφοβικό σχόλιο εν ετει 2021: «Κακώς καταργήθηκε η παρά φύσιν ασέλγεια». Η κυβέρνηση της ΝΔ που θέλει να μας πείσει ότι είναι δήθεν κεντρώα!! Ντροπή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ