“Χαλάει τη σούπα” του Μητσοτάκη ο Ανδρουλάκης – Σπάει την αυτοδυναμία της Δεξιάς

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Ηλίου (όχι τυχαία επιλογή λέξης) φαεινότερον  πως το ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, το Κίνημα Αλλαγής , πείτε το όπως θέλετε, ήρθε για να γίνει ξανά πρωταγωνιστής με Πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μόλις έναν μήνα από τις Εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ο Αλέξης Τσίπρας έντρομος καταθέτει πρόταση μομφής και με τον “τζόκερ” Πολάκη προσπαθεί να στρέψει για λίγο την προσοχή σε μια επιφανειακή και τεχνητή πόλωση ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πολιτικά απρεπής ως συνήθως όταν χάνει την ψυχραιμία του, επιτίθεται στον Κώστα Σκανδαλίδη για.. την ηλικία του.

Την ώρα που πληθαίνουν οι επιθέσεις από τους συνεταίρους του βρώμικου 89, την ίδια ώρα το Κίνημα Αλλαγής ανεβαίνει, με όραμα, σταθερό αφήγημα και μιλά θαρραλέα για σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση.

Το ΚΙΝΑΛ, με βάση την πρόσφατη δημοσκόπηση στον ΣΚΑΪ, κερδίζει από τη ΝΔ περίπου όσο αποσπά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να φτάσει στο 14% από το 9,5%, που το είχε καταγράψει η προηγούμενη δημοσκόπηση του Νοεμβρίου. Είναι βέβαιο ότι η φθορά των δύο μονάδων που έχει η ΝΔ σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην ικανότητα του Κινήματος Αλλαγής να εισπράττει τη φθορά της κυβέρνησης – αφού την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να χάνει δυνάμεις. Μόνο που αυτή η πτώση της ΝΔ απομακρύνει κι άλλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το στόχο της αυτοδυναμίας, ενώ φανερώνει και μία γενικότερη τάση έντονου ανταγωνισμού πλέον στο χώρο του Κέντρου, ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον κ. Ανδρουλάκη.

Η απόσταση που χωρίζει τους δύο αρχηγούς στο ερώτημα ποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο είναι μικρή (μόλις με 4 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο κ. Μητσοτάκης) και πάντως ο κ. Ανδρουλάκης καταγράφει καλύτερες επιδόσεις από τον Αλέξη Τσίπρα (22% έναντι 20%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ