ΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Ανησυχία στη Β.Ελλάδα για τους Ρουμάνους Τουρίστες μετά την καταγραφή-ρεκόρ με 1117 κρούσματα σε 1 ημέρα στην Ρουμανία!

Ανησυχία στη Β.Ελλάδα για τους Ρουμάνους Τουρίστες

Aνησυχία προκαλεί στους Βορειοελλαδίτες η χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠ.Υγείας της Ρουμανίας που επιβεβαίωσε 1117 κρούσματα covid19 σε 1 μόλις μέρα! Η ανησυχία είναι δικαιολογημένη αφού χιλιάδες Ρουμάνοι Τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα μέσω των πυλών εισόδου της χώρας και δη του Προμαχώνα. Με το μπλοκ να υφίσταται μόνο για Σέρβους και Αλβανούς, είναι απορίας άξιο κατά πόσο γίνεται ενδελεχής έλεγχος σε χιλιάδες αυτοκίνητα που στριμώχνονται στον Προμαχώνα καθημερινά με στόχο να φτάσουν στις Ελληνικές Παραλίες. Η κυβέρνηση, συνεχίζει την τακτική “βλέποντας και κάνοντας” μα όταν έρθει η ώρα να αντιδράσει, μήπως θα είναι ήδη πολύ αργά;

Ρουμανία-κορονοϊός: Πάνω από 1.000 κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε μία ημέρα

Ο αριθμός των μολύνσεων από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 στη Ρουμανία αυξήθηκε κατά 1.030 μέσα σε μία ημέρα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η κυβέρνηση, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων στη νότια Ευρώπη και στα Βαλκάνια.

Η Ρουμανία έχει επιβεβαιώσει 40.163 κρούσματα μόλυνσης, περιλαμβανομένων 2.101 θανάτων, αφότου η πανδημία έφθασε στη χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η αύξηση των κρουσμάτων στη Ρουμανία αυτό τον μήνα οφείλεται εν μέρει σε ένα νομικό κενό που αφήνει χιλιάδες μολυσμένους από τον ιό να φεύγουν από τα νοσοκομεία ή να μην νοσηλεύονται καθόλου.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε στις αρχές Ιουλίου πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να νοσηλεύει ή να απομονώνει ανθρώπους με βάση διατάγματα του υπουργικού συμβουλίου, αλλά μόνο με νόμο που θα έχει εγκριθεί από το κοινοβούλιο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας Νέλου Τατάρου προειδοποίησε πως αν η κατάσταση κλιμακωθεί, η κυβέρνηση μπορεί να επιτρέψει την επιβολή καραντίνας σε περιοχές έξαρσης του ιού.

“Ενώ ασφαλώς στη δυτική Ευρώπη η ασθένεια έχει τεθεί υπό έλεγχο, παρατηρούμε ακόμη μερικές ανησυχητικές τάσεις στη νότια Ευρώπη και στα Βαλκάνια, οπότε δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο ακόμη στην Ευρώπη”, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ Μάικ Ράιαν.

“Χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση”, τόνισε ο Ράιαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ