Δήλωση Μανώλη Χριστοδουλάκη στο “Τhe Socialist”: “Το Κίνημα “Me Too” δεν περνάει σε καμία περίπτωση μέσα από τα κίτρινα και προκλητικά πρωτοσέλιδα!”

Mε προσωπική του δήλωση στο “The Socialist”, Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης τοποθετήθηκε για την “νοσηρή” κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Ενημέρωσης σχετικά με την “διαχείριση” της “υπόθεσης Λιγνάδη” και συνολικά, του κινήματος “Μe too” στην Ελλάδα

Αναλυτικά η Δήλωση του Μανώλη Χριστοδουλάκη στο “The Socialist”: 

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί αποσβολωμένη αποκαλύψεις που αναδεικνύουν παθογένειες ετών στο δημόσιο βίο.

Είναι η ώρα των θεσμικών πρωτοβουλιών. Που θα θωρακίσουν την κοινωνία, θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στο μέλλον,  για όποιον σκεφτεί να κάνει τα ίδια.

Είναι προφανές, ότι σε ιστορίες, όπως του κ. Λιγνάδη, έχουν αναδειχθεί και πολιτικές ευθύνες. Αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες που πρέπει με γενναιότητα να αναληφθούν όχι μόνο συμβολικά αλλά και πρακτικά με παραιτήσεις.

Ζούμε στιγμές που μπορούν να οδηγήσουν την κοινωνία μας σε ανάταση. Χρειάζεται όμως ψυχραιμία. Γιατί ακριβώς αυτή η κοινωνική ανάταση που διαμορφώνεται από τα στόματα που ανοίγουν στο δικό μας #meToo, δεν περνάει σε καμία περίπτωση μέσα από τα κίτρινα και προκλητικά πρωτοσέλιδα.

Δεν συνεισφέρει στη απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα η εργαλειοποίηση των θυμάτων, η κομματικοποίηση τους, ο φθηνός μικροπολιτικός λόγος που για ακόμα μία φορά επιχειρεί να διεγείρει τα κατώτερα αισθήματα. Και ο κομματικός ανταγωνισμός. Η λογική της συλλογικής ηθικής είναι ολοκληρωτική και ακραία. Και, μάλλον, δείχνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τι πραγματικά συμβαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ