Δημιουργεί εσωκομματικούς “τριγμούς” η “Προεδρική” παρουσία Δένδια – Σε “στρατόπεδα” χωρίζονται στη ΝΔ

Η ηγετική εμφάνιση Δένδια στην Άγκυρα, που επισημοποίησε τον πρώτο δελφίνο επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενεργοποίησε τις εσωτερικές “κλίκες” της ΝΔ, αυτές των καραμανλικών και των σαμαρικών.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει στο Μαξίμου είναι το ότι, ενώ κοντεύει μήνας από την εμφάνισή του, εξακολουθούν να κάνουν διαρροές στα φιλικά τους Μέσα Ενημέρωσης του τύπου ότι «ο Δένδιας είναι ο υπουργός που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης». Για τους καραμανλικούς είναι το πρόσωπο που λείπει για να εκφράσει την πτέρυγα, όσο παραμένει αυτοβούλως εκτός παιχνιδιού ο Κώστας Καραμανλής.Βεβαίως τα εθνικά δεν αρκούν. Το εάν ο Νίκος Δένδιας θα εκφράσει και μία διαφορετική στάση σχετικά με την οικονομία και το κοινωνικό κράτος, κάτι που θα τον καταστήσει επικεφαλής της καραμανλικής πτέρυγας, μένει να φανεί, αν και είναι αμφίβολο λόγω των (νεο)φιλελεύθερων καταβολών του. Πάντως αν ανοίξει περπατησιά, εκτός από το μητσοτακικό σύστημα θα βρει απέναντί του και τους σαμαρικούς.

Η κίνησή του όμως ενεργοποίησε κι αυτό το στρατόπεδο, που προφανώς δεν θέλει να μείνει πίσω στις εξελίξεις. Είναι βέβαιο ότι στο προσεχές διάστημα δεν θα υπάρχει η μέχρι τώρα ομοφωνία και ομοψυχία.

Σε ό,τι αφορά τα “στρατόπεδα” στη ΝΔ, 6 Πρώην Υπουργοί με την ΝΔ, “κολλάνε στον τοίχο” την κυβέρνηση Μητσοτάκη και καταγγέλουν “σεξισμό” και “έμφυλες διακρίσεις”:

 

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 6 πρώην Υπουργών και βουλευτών
για φαινόμενα σεξισμού και έμφυλων διακρίσεων
Κρινιώς Κανελλοπούλου, π. Βουλευτού
Ευάγγελου Αντώναρου, π. Κυβερνητικού Εκπροσώπου
Χρήστου Ζώη, π. Υπουργού
Άρη Σπηλιωτόπουλου, π. Υπουργού
Νίκου Σταυρογιάννη, π. Βουλευτού και Δημάρχου Λαμίας
Σάββα Τσιτουρίδη, π. Υπουργού

  • Πολιτεύτρια της ΝΔ, επιλογή και εκλεκτή της «νέας τάξης» πραγμάτων, με σχόλια της εργαλειοποιεί το γυναικείο σώμα για να είναι αρεστό και θελκτικό!
  • Βουλευτής του ίδιου κόμματος υπερασπίζεται το πατρικό δικαίωμα για επιμέλεια των τέκνων ακόμη και γι’ αυτούς που βιαιοπραγούν στις συζύγους τους.
  • Με πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο το δικαίωμα για επιμέλεια των τέκνων διαζευγμένων γονέων βρίθει αστοχιών, ποσοτικοποιείται κατά τρόπο αόριστο και επιμερίζεται σε βάρος του συμφέροντος και του ποιοτικού χρόνου των παιδιών.

 

Τα παραπάνω «επεισόδια» είναι πολλά για ένα διάστημα λίγων εβδομάδων για να είναι απλά ατυχή ή συμπτωματικά γεγονότα σε μια παράταξη που διαχρονικά εξέφραζε τον φιλελευθερισμό . Και είναι ενδεικτικά μιας τωρινής υποκριτικής διγλωσσίας που κλείνοντας το μάτι σε σεξιστικά, φαλλοκρατικά και ακροσυντηρητικά ακροατήρια διολισθαίνει σε «τραμπικά» μονοπάτια, μακριά από το πνεύμα και τις πρακτικές, καθώς και από την ιδεολογική, πνευματική και ηθική κληρονομιά της παράταξης.

Δηλώσεις, απόψεις και στάσεις που προωθούν το σεξισμό και τις έμφυλες διακρίσεις και απορρίπτουν τη διαφορετικότητα και την ανοχή δεν είναι απλά αναχρονιστικές και γελοίες. Είναι και επικίνδυνες, αλλά και παράνομες, αφού παραβιάζουν τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποτελεί εσωτερικό και άμεσα εφαρμοζόμενο δίκαιο τόσο στην χώρα μας όσο και στα άλλα κράτη της Ένωσης.

Μετά από δύο χρόνια στην εξουσία στην ομάδα του Μαξίμου, που αλλοιώνει το φιλελεύθερο χαρακτήρα της ΝΔ, πρέπει να γίνουν κατανοητές ορισμένες αρχές που βρίσκονται στον πυρήνα μιας φιλελεύθερης ουμανιστικής ιδεολογίας. Κάθε άνθρωπος έχει την αξία του ανάλογα με τα ιδιαίτερα ταλέντα και χαρίσματά του και όχι ανάλογα με το φύλο, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, την εξωτερική του εμφάνιση ή την ηλικία του. Και ο κάθε άνθρωπος μπορεί να διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει και να επιλέγει την ταυτότητα και την εμφάνισή του ελεύθερα και αβίαστα. Με τρίχες ή χωρίς, με σημάδια ή ραγάδες, με τακούνια ή χωρίς, με κυτταρίτιδα ή χωρίς, με κοιλιακούς ή χωρίς, με λίπος ή χωρίς το σώμα μας μας ανήκει, είναι επιλογή μας και σε κανέναν δεν πέφτει λόγος. Κάθε αντίθετη άποψη με τα παραπάνω δεν εκθέτει απλά όσους την προβάλλουν. Εκθέτει πρωτίστως όσους επιλέγουν ή ανέχονται πρόσωπα σε όλα τα επίπεδα, από τη βάση ως την ηγεσία, που ασχημονούν παραβιάζοντας αρχές και αξίες μιας παράταξης που διαχρονικά συνέβαλλε στη προώθηση φιλελεύθερων και ουμανιστικών αρχών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ