Δημήτρης Μάντζος σε ΝΔ: Θα πρέπει να συνηθίσετε σε αντιπολίτευση ουσίας και θέσεων από το ΠΑΣΟΚ

Κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με "φόντο" την ενεργειακή κρίση

Στα πυρά του Νίκου Ανδρουλάκη κατά της κυβέρνησης ότι έχει άλλες προτεραιότητες αφήνοντας τους λίγους να κερδοσκοπούν σε βάρος εκατομμυρίων πολιτών απάντησε η ΝΔ καλώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να εξηγήσει στους πολίτες γιατί η κοινοβουλευτική του ομάδα ψήφισε «παρών» στην φορολόγηση του 90% των υπερεσόδων, των εταιρειών ενέργειας.

«Ο κ. Ανδρουλάκης, αντί να ακολουθεί τον μηδενιστικό αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι ανέχεται την κερδοσκοπία κι ότι ακολουθεί πολιτική Πόντιου Πιλάτου, καλό είναι να εξηγήσει στους πολίτες γιατί το κόμμα του ψήφισε «παρών» στην φορολόγηση του 90% των υπερεσόδων, των εταιρειών ενέργειας, που είναι μακράν ο υψηλότερος φόρος τέτοιου είδους στην Ευρώπη.

»Αν η επιλογή του «παρών», δεν είναι ο ορισμός της τακτικής του Πόντιου Πιλάτου, τότε τι είναι; Ο κ. Ανδρουλάκης αντί να προσπαθεί συνεχώς να πατάει σε δύο βάρκες, οφείλει να παίρνει καθαρή θέση» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την περιοδεία του στο Περιστέρι χαρακτήρισε ανυπόφορο το κόστος ζωής για εκατομμύρια πολίτες κάνοντας λόγο για ράλι αυξήσεων στις τιμές ενέργειας και έκανε λόγο για πολιτική Πόντιου Πιλάτου από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη τονίζοντας ότι είναι καταστροφική.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Αντί να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, η Κυβέρνηση επιλέγει να αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με επικοινωνιακούς όρους.

Όταν προτείναμε τη φορολόγηση των υπερκερδών, μας έλεγαν «λαϊκιστές», αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκαν -υπό το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας- να αλλάξουν άποψη. Ο τρόπος φορολόγησης των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ήρθε στη Βουλή με την επίμαχη τροπολογία, αποσκοπούσε στο «ψαλίδισμα» του ποσού που θα φορολογηθεί, κάτι που προφανώς δεν θα στηρίζαμε με την ψήφο μας. Μάλιστα, στο ίδιο πνεύμα μικροκομματικής διαχείρισης, η Κυβέρνηση επέλεξε να συνδέσει, στην ίδια τροπολογία, τη φορολόγηση των υπερκερδών με το οικονομικό βοήθημα των 600 ευρώ.

Σε πείσμα όσων λένε, η αντιπολίτευση που εμείς ασκούμε θα παραμείνει αυστηρή και τεκμηριωμένη, με προτάσεις εφαρμόσιμες, σε κάθε μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Θα πρέπει να το συνηθίσουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ