ΈΚΤΑΚΤΟ: Απίστευτη πρόκληση από Τουρκία – Απελαύνει τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας – Η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ

Στην κράτηση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργου Βαρυθυμιάδη, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προχώρησαν οι τουρκικές αρχές, σήμερα το μεσημέρι.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης επρόκειτο να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Ωστόσο του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα και κρατήθηκε στο αεροδρόμιο.

Τα υπόλοιπα μέλη της εξαμελούς αποστολής, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου, αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη  ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Εφραιμίδης «Το προξενείο έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον ίδιο και τον ενημέρωσαν πως σήμερα θα απελαθεί. Δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση από τις τουρκικές αρχές».

Ο κ. Εφραιμίδης πρόσθεσε πως αυτό περιστατικό που γίνεται με τον κ. Βαρυθυμιάδη, δεν είναι το πρώτο. Είναι το έκτο τους τελευταίους τρεις μήνες. Έχει γίνει σε αθλητές, επιστήμονες λαογράφους και τώρα έγινε στην επίσημη εκπροσώπηση του ποντιακού ελληνισμού ανήμερα της Παναγίας».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.

H ανάρτηση της Ομοσπονδίας

Η αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής (Δήλωση Παύλου Χρηστίδη/Eκρποσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ) 

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη τουρκικη κίνηση εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακης Ομοσπονδιας Γ. Βαρυθυμιαδη.
Η κράτησή του είναι επιθετική κίνηση, στην οποία πρέπει άμεσα να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Αντίδραση και από τον Λευτέρη Χρυσοφάκη -Πολιτευτή Πειραιά με το Κίνημα Αλλαγής 

 

 

ΠΗΓΗ:RTHESS.GR 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ