Επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια του Βασίλη Ντούμα και του Δημήτρη Καμπουράκη – Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ τα ξημερώματα της Τρίτης (1/2) έπειτα από επιθέσεις με γκαζάκια έξω από τα σπίτια του συνδικαλιστή της αστυνομίας Βασίλη Ντούμα και του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη σε Κυψέλη και Αργυρούπολη, αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε από αγνώστους τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι επιθέσεις έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα στις 2:30 τα ξημερώματα.

Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στις πόρτες και των δύο σπιτιών.

Για την επίθεση με γκαζάκια που δέχθηκε στην πολυκατοικία όπου διαμένει στην Κυψέλη μίλησε στο Law and Order ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας.

Ο κ. Ντούμας σε δηλώσεις του στο «L&O» τόνισε ότι πρόκειται για «μία τρομοκρατική ενέργεια, μία ενέργεια που έθετε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ευτυχώς είχαμε μόνο υλικές ζημιές και χαίρομαι που είναι περιορισμένες».

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «στις Δημοκρατίες η ελευθερία του λόγου είναι αυτονόητη» και πως «ο αντίλογος δεν εκφράζεται με τρομοκρατικές και φασιστικές ενέργειες, δεν μας πτοεί σε ό,τι αφορά το λόγο μας και τη δράση μας».

Περιγράφοντας το πώς έγινε το περιστατικό, σημείωσε ότι ήταν περί τις 02:30 τα ξημερώματα όταν έσκασε ένας εμπρηστικός μηχανισμός στην πυλωτή της πολυκατοικίας και προκλήθηκε φωτιά. Σύμφωνα με τον κ. Ντούμα «ο μηχανισμός εξερράγη κοντά στα λάστιχα παρκαρισμένων αυτοκινήτων, έσπασε μία πόρτα εισόδου και ο κίνδυνος ήταν να μην επεκταθεί η φωτιά στην πολυκατοικία».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετέβη άμεσα στο σημείο και έσβησε τη φωτιά. Να σημειωθεί ότι ο κ. Ντούμας μάς επεσήμανε πως δεν είχε προειδοποιήσεις.

 

Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Κοινή Δήλωση Γιώργου Καμίνη, υπεύθυνου ΚΤΕ Προστασίας Πολίτη & Μαρίνου Σκανδάμη, Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη

Οι σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια του δημοσιογράφου, Δημήτρη Καμπουράκη και του Προέδρου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, Βασίλη Ντούμα, προκαλούν έντονη ανησυχία και είναι απολύτως καταδικαστέες. Τέτοιες μέθοδοι εκφοβισμού και τρομοκρατίας αποτελούν ευθεία επίθεση στην ελευθερία του λόγου και την ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης και δεν έχουν καμία θέση στη δημοκρατία μας. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Βασίλη Ντούμα.

Οι επιθέσεις αυτές, σε συνδυασμό με τη σημερινή επανεμφάνιση του Ρουβίκωνα, οφείλουν να λάβουν την απάντησή τους με τα μέσα που η δημοκρατία μας διαθέτει. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να αντιμετωπίσει με τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα την εξέλιξη αυτή.

 

Πηγή: Law and Order, OPEN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ