Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εσωκομματικές ΚΙΝΑΛ: Φώφη Γεννηματά: Για ένα “Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο”

Published

on

Οι εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής θα αποτέλεσουν “ορόσημο” για την εξέλιξη της πολιτικής σκηνής της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια.

Μπορεί να ακούγεται “τολμηρή δήλωση” , μα είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που συντελούν σε αυτό. Η “άνοδος” του “brand” “Κέντρο” στην Ελλάδα, η πολιτική “επανάσταση” των  “Πρασίνων” στην Γερμανία, η “πτώση” των δυνάμεων που αναδείχθηκαν ως δυνάμεις “αντίδρασης” στα οικονομικά γεγονότα του 2012, η “απαξίωση” των συντηρητικών δυνάμεων και του αφηγήματος που θεωρείται “παρωχημένο” σε όλο τον κόσμο και φυσικά, το “ξεφούσκωμα” του “λαϊκισμού” και των παρεπόμενών του μετά από μια δεκαετία πόλωσης, διχασμού και “επίρριψης ευθυνών” στον πολίτη.

Σε μια περίοδο που η ίδια έχει βρεθεί στο “στόχαστρο” συγκεκριμένων πολιτικών και επιχειρηματικών “κύκλων” , φαίνεται πως όχι μόνο “αποκρούει” τις “επιθέσεις” μα ταυτόχρονα, αυτή η συνεχόμενη επίθεση τόσο στην ίδια όσο και στον διαφαινόμενο “σύμμαχό” της, Γ.Α.Παπανδρέου, δημιουργεί και κάτι που ήταν “ζητούμενο” στο αφήγημα του Κινήματος Αλλαγής τα τελευταία χρόνια: Το ιδεολογικό πρόσημο, το ξεκάθαρο ιδεολογικό πρόσημο και όχι οι “ίσες αποστάσεις” ή η “ξύλινη γλώσσα” που “ουδετεροποιούσε” ιδεολογικά πάντα, την βάση των ψηφοφόρων. Με τις επιθέσεις αυτές, η Φώφη Γεννηματά δείχνει να δυναμώνει και δηλώνει έτοιμη για την μεγάλη εσωκομματική αναμέτρηση!

2 έννοιες έχει “προτάξει” ως κεντρικό “Αφήγημα” για την επόμενη ημέρα η Φώφη Γεννηματά: 

“Προοδευτική διακυβέρνηση”: Eίναι και η φράση-κλειδί για την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, αφού προϋποθέτει, έρεισμα στην εξουσία για το Κίνημα Αλλαγής, με πολιτικό πλάνο και σχέδιο με “αντιδεξιό” πρόσημο – κάτι το οποίο αναμένεται να “χρησιμοποιηθεί” από τον “κύκλο” της , απέναντι σε υποψηφίους – όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος λ.χ, που έχει δηλώσει προσωπικά, πως “πρέπει να αποκτήσουμε κυβερνητική εμπειρία ως παράταξης” μα από την άλλη έχει δηλώσει πως “δεν θα συνεργαζόταν ποτέ με τον ΣΥΡΙΖΑ”. Από την άλλη, η Φώφη Γεννηματά, παρέλαβε ένα κόμμα στα όρια της διάλυσης το 2015 με 4.68% και το έφτασε, με “απώλεια” μάλιστα σαν του Ευάγγελου Βενιζέλου το 2019, στο 8.1%

“Πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο”: Το είπαμε και προηγουμένως, η πολιτική επανάσταση των “Πρασίνων” στη Γερμανία, δίνει το έναυσμα στην τωρινή Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, να συμπορευθεί με τις σύγχρονες πολιτικές εξελίξεις και να παρουσιάσει την “Ατζέντα” του αύριο , προφανώς με έντονη αναφορά στο πολιτικό πρόγραμμα που πρώτο και μόνο το ΠΑ.ΣΟ.Κ, είχε φέρει στην Ελλάδα ως πολιτικό σχέδιο ανάπτυξης, την “Πράσινη Ανάπτυξη” εν έτει 2009. Αυτό ενέχει και μια “στρατηγική” βέβαια, με την Φώφη Γεννηματά, να κλείνει το μάτι, στην ομάδα των  “Παπανδρεϊκών” στην Χαριλάου Τρικούπη, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως επί ηγεσίας της, το καταστατικό θα τηρηθεί εξ ολοκλήρου και δεν τίθεται θέμα “συμπόρευσης” , μα τίθεται το θέμα του Προοδευτικού “προσκλητήριου” σε όλους, με το Κίνημα Αλλαγής ως “πυρήνα” των Προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα.

Οι υποστηρικτές και η στελεχιακή αναβάθμιση και ανανέωση

Επί της Προεδρίας της Φώφης Γεννηματά, το Κίνημα Αλλαγής, έκανε την μεγαλύτερη στελεχιακή ανανέωση που έχει συντελεστεί ποτέ την τελευταία 40ετία! Πρόσωπα όπως: Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο  Εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, ο Γραμματέας Επικοινωνίας, Παναγιώτης Βλάχοςη Ζέφη Δημαδάμα ως Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου, ο Στέφανος Παραστατίδης, Γραμματέας Οργανωτικού και η δημιουργία μετά από πολλά χρόνια, σε δύσκολες εποχές, του Δικτύου της Νέας Γενιάς που ενεργοποιεί στην ουσία, τις διαδικασίες για την επόμενη ημέρα του συνεδρίου της Νεολαίας, βάζει ξανά στο “παιχνίδι” τους νέους που τόσο καιρό, ήταν “ακέφαλοι” και “σκόρπιοι”, είναι μερικά από τα παραδείγματα της λογικής “οι νέοι μπροστά” που εφάρμοσε η Φώφη Γεννηματά κατά την διάρκεια της Προεδρίας της.

Advertisement

Τη νυν πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ στηρίζουν οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου (Ηρακλείου) το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Α’ Αθηνών Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές επίσης Γ.Καμίνης (Επικρατείας), Χρήστος Γκόκας (Αρτας), Ευαγγελία Λιακούλη (Λάρισας) και με  ανάρτησή του , “ξεκαθάρισε το τοπίο” ο Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης

 

Αυτονόητα υπέρ της νυν Προέδρου του ΚΙΝΑΛ τάσσονται επίσης τα κομματικά στελέχη της  Χ.Τρικούπη που έχουν αναλάβει και το οργανωτικό κομμάτι για τη στήριξη της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά : Χρήστος Πολυζωγόπουλος  Τόνια Αντωνίου ,Μανώλης Οθωνας, Χρήστος Πρωτόπαππας

 

Φυσικά, υπέρ της Φώφης τάσσεται και η ιστορική ομάδα των πάλαι ποτέ «γεννηματικών», Κώστας Γείτονας, Θανάσης Τσούρας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Οι “Ψηφιακές Περιοδείες” και οι Νομαρχιακές Επιτροπές: 

Ένα “Στοίχημα” της νέας εποχής, είναι και η αποδοχή των νέων μέσων ως τρόποι επικοινωνίας που παρέχουν ασφάλεια, διάδραση και χρησιμοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή με μεγάλο ενθουσιασμό και με όρεξη για καινοτομία, από τον Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, έφεραν “θετικά” αποτελέσματα στην υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά. Τα ψηφιακά briefing του Κινήματος Αλλαγής, η επαφή των Δημοσιογράφων με τα πρόσωπα-κλειδιά στον πολιτικό σχεδιασμό, η πρώτη ψηφιακή συνέντευξη Τύπου, με τεράστια συμμετοχή Δημοσιογράφων και οι Διαδικτυακές Εκδηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με θεματικές επίκαιρες, έφεραν τον κόσμο πιο κοντά στο Κίνημα Αλλαγής και αρκετοί, έμαθαν τις “θέσεις” του κόμματος από “πρώτο χέρι” και όχι από “διαρροές” ή “φημολογίες”.

Advertisement

Σε αυτό το μήκος κύματος, οι ψηφιακές περιοδείες ενίσχυσαν την εικόνα της Φώφης Γεννηματά σε όλη την Ελλάδα, και αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από την αθρόα συμμετοχή που και πρόσφατα φάνηκε από την ομιλία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στην Ν.Ε Αττικής -την μεγαλύτερη στην Ελλάδα- , όσο και από την στελεχιακή κινητοποίηση των μελών των Επιτροπών στην χώρα, παρόλες τις δυσκολίες της εποχής.