Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εσωκομματικές ΚΙΝΑΛ: Νίκος Ανδρουλάκης: Για την “ανανέωση” της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης!

Published

on

Όσοι γνωρίζουν, λένε πως στο “στρατόπεδο” του Νίκου Ανδρουλάκη υπάρχει κινητικότητα έντονη το τελευταίο διάστημα, με τον ίδιο να παρουσιάζει την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα που διακατέχει την πολιτική του στάση και έργο, όλο αυτό το διάστημα. Βλέποντας τους έταιρους διεκδικητές της αρχηγίας του κόμματος, να έχουν ανακοινώσει από νωρίς τις προθέσεις τους, ο ίδιος προτίμησε να παραμείνει “σιωπηλός” κατά την περίοδο της πανδημίας – σεβόμενος την κατάσταση στην κοινωνία- μα “δραστήριος” με το επιτελείο του να ανεβάζει από νωρίς “στροφές” και τον ίδιο, να εντείνει τις παρεμβάσεις του.

Με πρόσφατη παρέμβασή του , “έκοψε” τη φόρα σε πολλούς που “διαρρέουν” πως  ο “Νίκος Ανδρουλάκης το σκέφτεται ακόμα” ή “ζυγίζει την υποψηφιότητά του”. Μαζί με την φόρα, σε “καλοθελητές” ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ξεκάθαρος: Εκλογή από τη βάση, ανοιχτές διαδικασίες και όσοι θέλουν να “παρέμβουν” να το σκεφτούν καλά πριν το αποτολμήσουν!  

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ACTION24, ο Νίκος Ανδρουλάκης “δεν μάσησε τα λόγια του” σχετικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής:

Σχολιάζοντας τη συζήτηση για τον μέλλον της παράταξης, ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι «εμείς έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας, να ξαναπαίξει πρωταγωνιστικό ρόλο η Δημοκρατική Παράταξη. Αυτός ο αγώνας είναι μονόδρομος, δεν είναι θέμα συνεργασιών. Προσωπικά δεν έχω προτεραιότητα καμία συνεργασία, αλλά την ανάκαμψη της παράταξής μας», είπε, προτάσσοντας ως πρωταρχική ανάγκη την αλλαγή δυναμικής της. «Το σημαντικό δεν είναι να προσπαθούμε ενάμισι χρόνο πριν τις βουλευτικές εκλογές να βρούμε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Προτεραιότητα είναι η παράταξη μας να μεγαλώσει, να ενισχυθεί και να πρωταγωνιστήσει».

Σχετικά με τις επικείμενες εσωκομματικές διαδικασίες, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι «είμαι ξεκάθαρος, τις έχω πάρει της αποφάσεις μου, δεν μαδάω καμία μαργαρίτα». Επιπλέον, ζήτησε να ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες με αυτές του 2017, όπου συμμετείχαν 212.000 πολίτες, ώστε η όλη διαδικασία να αποτελέσει το έναυσμα για μία ισχυρή επανεκκίνηση.

Advertisement

Τέλος, σχετικά με τον χώρο που τοποθετείται η παράταξη, τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε ως ένα κόμμα που συνέθεσε την προοδευτική αριστερά με το προοδευτικό κέντρο. Αυτή είναι η πολιτική του ταυτότητα, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να την αμφισβητήσουν. Αυτό δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ, είναι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Εμείς προτείνουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη η οποία παράλληλα με την οικονομική ανταγωνιστικότητα που πρέπει να έχει η χώρα μας, κοιτάει και το ισχυρό κοινωνικό κράτος για να υπάρχει κοινωνική συνοχή, αλλά και το σεβασμό στο περιβάλλον».

Ταυτόχρονα, με τις στοχευμένες τοποθετήσεις και παρεμβάσεις του, ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης δίνει το “στίγμα” του τόσο για την ιδεολογική “τοποθεσία” της παράταξης (Κεντροαριστερά) όσο και για την πιθανότητα “συμμαχιών”. Έχοντας ασκήσει δριμεία κριτική ουκ ολίγες φορές στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και σε Στελέχη-Σημαίες της “Κουμουνδούρου”, όπως ο Παύλος Πολάκης ξεκαθαρίζει το τοπίο περί “συνεργασιών” τόσο εξ Αριστερών όσο και εκ Δεξιών, όπως φάνηκε και με την στάση που κράτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης τόσο στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά της ΝΔ όσο και στην γενική στάση της κυβέρνησης στα Διεθνή ζητήματα μα και στην διαχείριση της πανδημίας, κατηγορώντας και στις τελευταίες 2 περιπτώσεις την κυβέρνηση Μητσοτάκη για “ολιγωρία” και για επιφανειακή επικοινωνιακού τύπου πολιτική!