ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Οι ευθύνες της εκκλησίας στη εποχή του COVID19. Γιατί άλλο Εκκλησιασμός, άλλο Πίστη.

Του Γαβρή Άγγελου.

Τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε ως ανθρωπότητα, πολλά έχουν γίνει πιο κατανοητά. Όταν ο ρεαλισμός σου χτυπά την πόρτα άλλωστε, όσο κοντόφθαλμη και αν είναι η οπτική γωνία σου, οφείλεις να τον κοιτάξεις κατάματα.

Ο Πάπας στην Ρώμη, με σκοπό την ουσιαστική προστασία του ποιμνίου του, κλείνει τις πόρτες στους πιστούς σε όλες τις εκκλησίες του κόσμου και φυσικά στην μεγάλη εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.
Το πιο ενδιαφέρον στην είδηση αυτή είναι πως η Καθολική εκκλησία, αυτή που έχει παρελθόν “Ιεράς Εξέτασης’ , διωγμών και έχει συγκεντρώσει τόση δύναμη που είναι ανυπολόγιστη και ανυπέρβλητη από οποιαδήποτε κυβέρνηση, αποφάσισε να κλείσει τις πόρτες της κατά την περίοδο του Καθολικού Πάσχα. Όλη την Μ.Εβδομάδα.

Στην Ελλάδα ακόμα και τώρα, η ‘Ιερα Σύνοδος’-αληθεια γιατί Ιερά; Ποιος αγιασε την συνάθροιση παπάδων με ιδιαίτερη εξουσία;- δυσκολεύεται να αποφασίσει προς όφελος των ανθρώπων, γιατί έρχεται κόντρα στον ‘εγωισμο’ και την ‘αξιοπιστία’ της. Άλλωστε, είναι περίοδος μεγάλων εσόδων για την εκκλησία. Μόνος συνεπής στη. Ορθόδοξη πίστη, ο Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, που εδώ και μέρες προέτρεψε τους πιστούς να μην συνωστίζονται στις εκκλησίες, να αποφεύγουν να κοινωνήσουν και να φιλούν τις εικόνες.. με λίγα λόγια οι ‘γενναιοι’ πνευματικοί πατέρες της εκκλησίας μας προτρέπουν να πιστέψουμε, ο καθένας με τον τρόπο του. Γιατί άλλωστε άλλο η Εκκλησία, άλλο η πίστη.